2017 FMKN Gratulerer Harstad Nett2017 FMKN Gratulerer Harstad Netthttp://forsvaret.no/media/PubImages/2017 FMKN Gratulerer Harstad Nett.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10511

Kalenderhendelse
Starttidspunkt14. september 2017 19:30
StedHarstad kulturhus
Type hendelseKonsert

Gratulerer Harstad kulturhus

Forsvarets musikkorps Nord-Norge hatt sine øvingslokaler og arbeidsplass i Harstad kulturhus siden bygget ble oppført. Derfor er det på sin plass med en jubileumsforestilling nå som kulturhuset feirer 25 år.

​Torsdag 14. september kl. 19:30 - Harstad Kulturhus, storsalen
Dirigent: Arvid Engegård
Konferansier: Knut Erik Sundquist
For å toppe det hele slår vi til med samme pris som i 1992: kun 50,-
Billettsalg: www.harstadkulturhus.no

Denne kvelden skal Forsvarets musikkorps Nord-Norge sammen med sin tidligere sjefdirigent, Arvid Engegård, plukke frem noen riktige gode minner. Et program valgt fra de aller beste verkene FMKN har spilt i Harstad kultur med Engegård som dirigent. Du får også høre fiolinisten Engegård i Svendsens vakre Romanse.

Kveldens konferansier er også et kjent ansikt for FMKNs publikum. Knut Erik Sundquist har både vært ansatt som musiker i FMKN, og har gjort utallige konserter med kveldens dirigent.

Program:

Arvid Engegård (foto: Øyvind Arvola)Norsk kunstnerkarneval
Johan Svendsen

Romanse
Johan Svendsen
Solist: Arvid Engegård,

Akademisk Festouverture
Johannes Brahms

Symfoni nr. 1
Johannes Brahms

Dirigent og solist: Arvid Engegård

Den verdenskjente fiolinisten utviklet seg som dirigent fra midten av 2000-tallet. Han var sjefdirigent for Forsvarets musikkorps Nord-Norge fra 2000 til 2008, og har dirigert BBC Concert Orchestra, Oslo-Filharmonien, Mozarteum Orchestra Salzburg og Sveriges Radio Symfoniorkester for å nevne noen.

Han er også primarius for Engegårdkvartetten og har vært en av initiativtakerne til Musikkfestuka i Bodø og ikke minst Lofoten Kammermusikkfestival, hvor han fortsatt er kunstnerisk leder.

Konferansier: Knut Erik Sundquist

Knut Erik Sundquist (foto: Øyvind Arvola)Kveldens konferansier er egentlig kontrabassist, med fartstid som solobassist og musiker i Europas mest kjente orkestre: Mahler Chamber Orchestra, Ensemble Modern, Lucern Festival Orchestra m.fl.

Fra 1993 til 2008 var han forsvarsmusiker, stasjonert hos Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Han trives overalt og er elsket av sitt
publikum både for sin musikalske utøvelse, kjappe kommentarer tuftet på en enorm kunnskap på det klassiske feltet og sitt humoristiske vesen. Derfor passer han også ypperlig som konferansier.

Publisert 23. august 2017 14:38. av Rohan Sandemo Fernando.