FMKN 2017 Karusell KV40FMKN 2017 Karusell KV40http://forsvaret.no/media/PubImages/FMKN 2017 Karusell KV40.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8894

Kalenderhendelse
Starttidspunkt5. april 2017 19:30
StedSortland
Type hendelseKonsert

Kystvaktens 40-årsjubileum

Kystvakten runder 40 år, og det feires med stor festkonsert i Harstad og Sortland. På scenen stiller Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Maria Haukås Mittet.

Konsertinfo:
Fredag 31. mars kl. 19.30 - Harstad Kulturhus
Onsdag 5. april kl. 19.30 - Kulturfabrikken, Sortland

Billetter:

(Normalpris 450,-) JUBILEUMSPRIS 150,- /100,- stud. DV, forsv.ansatte
Billetter bestilles og hentes på konsertstedet


Siden opprettelsen i 1977 har kystvakten i Norge jobbet etter mottoet "Alltid til stede - klare med det vi har". Kystvakten ivaretar  oppgaver som fiskerioppsym, miljøvern, søk og redning og tolloppsyn langs hele landets kystlinje. Nå rundes 40 år, og dette feires med festkonsert på Sortland og i Harstad.

En musikalsk feiring til jubileumspris!

Kystvaktens jubileumsår markeres med to livlige festkonserter på Sortland og i Harstad. På scenen stiller Forsvarets musikkorps Nord-Norge, det nordligste av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps. Publikum vil kunne oppleve et blåseorkester i verdensklasse, og på programmet står underholdende og fengende musikk. Korpset gjestes av den kjente vokalisten Maria Haukås Mittet, og på dirigentpodiet finner vi Anders Eljas. Det blir flere historiske tilbakeblikk på Kystvaktens 40 år med virke, og konserten innledes av Kystvaktsjef, flaggkommandør Sverre N. Engenes på Sortland, og kommandørkaptein Steve Olsen i Harstad.

Jubileumspris på billettene!
I anledning jubileet tilbys det billetter til en særs gunstig pris. Det koster nemlig kun 150,- (100,- dersom du er forsvarsansatt eller medlem av korpsets venneforening) i inngang! Du kan bestille og hente billettene på konsertstedet.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er lokalisert i Harstad, 30 mil nord for Polarsirkelen. Det er det eldste profesjonelle blåseorkester i denne landsdelen med historie tilbake til 1911. Blåseorkesteret består av 29 profesjonelle musikere og gir konserter i flere sjangere: Fra tidlig klassisk, til nyere musikk, pop, jazz og rock.

Korpset er kjent for sine strålende fremføringer på festivaler, konserthus og andre arenaer. Korpset er en kulturbærer for både Forsvaret og er en brobygger over til det sivile samfunnet. Vi finner dem både i Norge så vel som på internasjonale arenaer.

Gjestesolist: Maria Haukås mittet

MMaria Haukås Mittet er gjestesolistaria Haukaas Mittet har en lang bakgrunn som artist, og allerede 11 år gammel spilte Maria hovedrollen i musikalen "Annie" på Bryggeteateret i Oslo. Hun har siden spilt i en rekke teater- og showproduksjoner; "Fame", Abba-hyllesten "Thank You For The Music", "Peer Gynt ved Gålåvatnet", "Hamlet" og storoppsetningen "Grease" i Oslo Spektrum. I 2003 deltok Maria i "Idol" på TV2, og debuterte som plateartist året etter. Hennes første album "Breathing" solgte til gull.
 
Med ”Hold On Be Strong” sang Maria seg rett inn i hjertet til det norske folk, og etter seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix 2008 med ble Maria raskt allemannseie. Låten ble en av årets største hits (med nr. 1 som høyeste plassering i Norge), og solgte raskt til platina.

Høsten 2015 var Maria med på NRKs TV - suksess “Stjernekamp” hvor hun kjempet om tittelen “Norges ultimate entertainer” mot Trine Rein, Martin Halla, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Heidi Gjermundsen Brock med fler. 31.oktober stod hun igjen i finalen med Trine Rein, og Maria stakk av med seieren som “Norges ultimate entertainer 2015”.

 

Dirigent: Anders Eljas

Anders EljasAnders Eljas er en svensk komponist, arrangør, akkompagnatør og kapellmester. Eljas jobbet tett med verdenssensasjonen ABBA, og medvirket som keyboardist under deres Europa- og Australiaturné i 1977, og ble senere engasjert av Bjørn Ulvaeus og Benny Andersson for å arrangere og orkestrere musikken til både ”Chess” og ”Kristina från Duvemåla”.
 
I 2009 dirigerte han BBCs symfoniorkester foran et publikum på over 36.000 mennesker i Hyde Park i London. På denne konserten medvirket store navn som Chaka Khan, Jamie Cullum, Kylie Minogue og Elaine Paige.
Publisert 24. februar 2017 13:49.. Sist oppdatert 8. mars 2017 14:41.