2017-FMKN-Norsk-Helaften-Nett2017-FMKN-Norsk-Helaften-Netthttp://forsvaret.no/media/PubImages/2017-FMKN-Norsk-Helaften-Nett.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10621

Kalenderhendelse
Starttidspunkt22. september 2017 19:00
StedNord-Norge
Type hendelseKonsert

Norsk helaften med Forsvarets musikkorps Nord-Norge

FMKN setter kursen mot Leknes med helnorskt program.

Fredag 22. september kl. 19:00
Meieriet kultursenter, Leknes
Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Dirigent: Ingar Bergby
Billettpriser: 290,- / 200,- (forsvaret, honør) / 150,- (student, DV)
Kjøp billetter her

Det er lenge siden Forsvarets musikkorps Nord-Norge har hatt anledning til å besøke Leknes. Nå, med nytt kulturhus - det flotte Meieriet kultursenter - byr det seg nye muligheter.

Til vårt første besøk har vi satt sammen et program med fokus på norks musikk, med komponister som enten er norske eller som har latt seg inspirere av det vakre øandet vårt. Korpset stiller med full besetning og solist fra egne rekker.

Program

Stabsarabesk - Olav Anton Thommesen
Norsk Rapsodi nr. 1 - Johan Halvorsen
Rapsodie Norvegienne - Edouard Lalo
Fanfare og koral - Egil Hovland
Karneval i Paris - Johan Svendsen
Sommernatt ved fjorden - Ketil Bjørnstad
Solist: Erlend Ruud, trompet

Dirigent: Ingar Bergby

Ingar Bergby dirigerer konserten.Ingar Bergby (født 1964) tiltrådte stillingen som fagdirektør/sjefdirigent for Sjøforsvarets Musikkorps 1. januar 2015. 

Bergby er orkesterdirigent innen samtidsmusikk, opera og klassisk musikk. I perioden 2003-2008 var han tilknyttet Bergen Filharmoniske orkester som fast gjestedirigent med ansvar for norsk og nordisk repertoar. Han har vært sjefsdirigent for Värmlandsoperaen og for Värmlandsoperans Sinfonietta i 7 år. Videre har han vært sjefsdirigent for Opera Vest og Bit 20 Ensemble i 10 år.

Studiene startet med klarinett hos professor Richard Kjelstrup ved Norges Musikkhøgskole og senere orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted og med Jorma Panula i Helsingfors. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991 med beste karakter. Han har mottatt en rekke priser og legatersamt Statens Arbeidsstipend ved to anledninger.

Han har ved siden av sin orkesterkarriere også vært en ettertraktet dirigent for norske musikkorps og han har blant annet fem NM-titler for janitsjarkorps med Lillestrøm Musikkorps.


Publisert 18. september 2017 16:30. av Rohan Sandemo Fernando. Sist oppdatert 18. september 2017 16:34.