FSMK 2017 Karusell AmericanaFSMK 2017 Karusell Americanahttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK 2017 Karusell Americana.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8592Illustrasjon - Americana. Konsert med Forsvarets stabsmusikkorps, musikk av Gershwin, Ives, Barber og Schuman. Gjestesolister er Lina Johnson og Yngve Søberg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt6. mai 2017 15:00
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Americana

Forsvarets stabsmusikkorps spiller musikk av 1900-tallets store amerikanske komponister.

​Konsertinfo
Lørdag 6. mai kl. 15:00
Ridehuset på Akershus festning
Gjestesolister: Lina Johnson og Yngve Søberg

Dirigent: Musikkdirektør Andreas Hanson
Billettpriser: 250,- (ordinær), 200,- (honnør), 150,- (forsvarsansatte), 100,- (barn/student)
Billetter snart i salg på www.ticketmaster.no

1900-tallet i Amerika

1900-tallet anses som det store århundre for den amerikanske kunstmusikken. Jazzens utvikling skjedde med en voldsom fart, musikalene på Broadway ble normgivende for verdens teaterscener og orkestermusikken fikk en helt egen nasjonal identitet.

I kveld spiller vi musikk av fire store amerikanske komponister. Mest kjent er nok ”Catfish Row”, en orkestersuite fra Gershwins musikal ”Porgy and Bess”. Her medvirker både Lina Johnson og Yngve Søberg på vokal.

Mindre kjent er kanskje William Schumans ”Be Glad then, America”, et originalverk for blåseorkester.

Vi får også nyte Samuel Barbers poetiske ”Knoxville: Summer of 1915”, et tonesatt barndomsminne som fremføres av solist Lina Johnson og Stabsmusikken.

PROGRAM
Be Glad then, America
William Schuman

Knoxville: Summer of 1915, op. 24
Samuel Barber

Old Home Days
Charles Ives

Catfish Row
George Gershwin


Solist: Lina Johnson

Operasangeren Johnson kommer fra det lille øysamfunnet Austevoll på vestkysten. Hun har en bachelorgrad i klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, og fullførte sin mastergrad ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 2008 hvor hun ble tildelt høyest mulige karakter. Hennes debutrolle var som Najade/Ariadne auf Naxos, og hun har siden dette hatt større roller i blant annet Così fan tutte, La Bohème og Dialogues des Carmelites. Hun har vunnet flere prestisjetunge konkurranser, og fikk utdelt Loenie Sonnings musikkpris i 2008 samt Drømmestipendet utdelt av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Johnson har allerede blitt et stort navn i det Skandinaviske operamiljøet, og hun roses ofte blant kritikere for sin stemme og musikalske modenhet.

Solist: Yngve Søberg

Siden 2010 har barytonen Yngve Søberg vært en av de faste solistene ved Den Norske Opera & Ballett, og har sunget roller som Sakristanen og Cesare Angelotti i Tosca, Amonasro i Aïda, Germont i La Traviata, Sharpless i Madama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio i Cavalleria Rusticana, og ikke minst tittelrollen i Figaros bryllup.

Yngve Søberg har også gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsert-repertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger.
Publisert 18. januar 2017 12:05. av Rohan Sandemo Fernando - Forsvarets musikk. Sist oppdatert 3. februar 2017 10:32.