FSMK 2017 Karusell Britisk musikkarvFSMK 2017 Karusell Britisk musikkarvhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK 2017 Karusell Britisk musikkarv.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8554Britisk musikkarv

Kalenderhendelse
Starttidspunkt11. februar 2017 15:00
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Britisk musikkarv

Stabsmusikken ser tilbake på militærmusikkens historie, og presenterer hjørnestener fra den britiske musikkarven

Konsertinfo
Lørdag 11. februar kl. 15:00
Ridehuset på Akershus festning
Dirigent: Leif Arne T. Pedersen
Billettpriser: 250,- / 200,- honnør / 100,- barn og student
Billetter snart i salg på www.ticketmaster.no


​Den britiske musikkarven

Velkommen til en musikalsk reise i den britiske korpsmusikkens rike. Fra gigantene Vaughan Williams og Holst seiler vi ned langs Themsen og ankrer opp hos en av de mest betydelige nålevende komponister, Kenneth Hesketh.

Både Vaughan Williams og Holst var viktige bidragsytere i å utvikle repertoaret for militærkorps verden over. De tok besetningen på alvor, og åpnet for et helt nytt symfonisk lydbilde som ville inspirere andre komponister verden over til å skrive utfordrende og nyskapende musikk for korps.

Denne dagen vil dere få servert noe av det beste England har og by på av orginalskreven musikk for blåseorkester. Det strekker seg fra det tradisjonelle, over til fargerike musikalske utrykk som har funnet tydelig inspirasjon langt utenfor de britiske landegrenser.

Program

Toccata Marziale
Ralph Vaughan Williams

An original Suite
Gordon Jacob

Hammersmith, Prelude and Scherzo, op. 52
Gustav Holst

Sun Paints Rainbows on the Vast Waves
David Bedford

Diaghilev Dances
Kenneth Hesketh

Dirigent: Leif Arne T. Pedersen

Foto: Oslo Filharmoniske OrkesterLeif Arne T. Pedersen har lang fartstid som soloklarinettist i Oslo Filharmoniske Orkester og betegnes av flere som en av verdens dyktigste på sitt felt.

De senere år har Pedersen også gjort karriere som dirigent. Han er etterspurt i inn- og utland, og har blant annet dirigert alle de norske profesjonelle​ militærkorpsene.

​​​​​Leif Arne T. Pedersen har vært sjefsdirigent og kunstnerisk leder i vårt søsterkorps, Luftforsvarets musikkorps siden januar 2011, og har tidligere også vært kunstnerisk leder for Kongelige norske marines musikkorps.

Publisert 17. januar 2017 09:21. av Rohan Sandemo Fernando - Forsvarets musikk. Sist oppdatert 17. januar 2017 09:28.