Eddie Guz og Forsvarets stabsmusikkorps på scenen i Oslo konserthus under forsvarssjefens festkonsert "I tjeneste for Norge" 10 mai 2015Eddie Guz og Forsvarets stabsmusikkorps på scenen i Oslo konserthus under forsvarssjefens festkonsert "I tjeneste for Norge" 10 mai 2015http://forsvaret.no/media/PubImages/eddie-reduce.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3493

Flere artister til Frigjøringskonserten!

Denne uken ble det bekreftet enda flere aktører som inntar scenen på Forsvarets Frigjøringskonsert den 4. oktober!

​Artistgalleriet på Forsvarets Frigjøringskonsert ble denne uken utvidet med et imponerende tosifret antall personer. Oslo Filharmoniske Kor har nå bekreftet at de vil innta scenen i Oslo Konserthus sammen med Stabsmusikken og Marinemusikken. I tillegg blir det gjensyn med både forsvars- og artistsveteran Eddie Guz, kjent fra The Carburetors!

Et musikalsk samarbeid i snart snart 20 år

Oslo Filharmoniske KorKort tid etter at Filharmonisk Selskaps Orkester (nå kjent som Oslo-filharmonien) ble opprettet i 1919, åpenbarte også behovet for et kor seg - dersom orkesteret også skulle få utforsket den rike delen av musikklitteraturen som i tilegg til musikerne krever et kor. I 1921 ble det bestemt at et eget kor skulle stiftes. Koret fikk sin debut i 1922, og har siden vært en trofast følgevenn for filharmonien. Koret regnes i dag for å være et av verdens ledende symfoniske kor.

Forsvarets musikk har også i lang tid samarbeidet med Oslo Filharmoniske Kor, og koret har deltatt på Norsk Militær Tattoos samtlige forestillinger i Oslo Spektrum siden 1996, et samarbeid som feirer 20 år ved neste års forestilling! Det er derfor en glede å annonsere at nettopp Oslo Filharmoniske kor vil bidra med sine mektige røster også på Frigjøringskonserten.

Rockeveteranen

Eddie GuzEddie Guz er for de fleste kjent som frontfigur og vokalist i det norske bandet The Carburetors. Bandets flammelakkerte musikk blander 50-tallets rock med heavy metal, og har blitt sagt å minne om både Chuck Berry og Motörhead på en og samme gang. Disse trekkene viser seg spesielt hos vokalist Eddie Guz som både utstråler heavy metal-ens råskap og boogierockens glimt i øyet på en og samme gang.

Eddie har over 9 års fartstid i Forsvaret, og har deltatt i internasjonale operasjoner. Han var derfor en relevant bidragsyter på veterankonserten "I tjeneste for Norge" tidligere i år, hvor han engasjerte et fullsatt konserthus - og vi har ingen tvil om at han vil gjøre nettopp det samme når han igjen går på scenen med Forsvarets musikk den 4. oktober!

Et imponerende artistgalleri

Oslo Filharmoniske Kor og Eddie Guz slutter seg til et imponerende artistgalleri bestående av Hilde Louise Asbjørnsen, Knut Anders Sørum og Per Vollestad (Gutt på skauen).  Sammen med Stabsmusikken, Marinemusikken og konferansier Ola Bøe-Hansen byr disse på en helt spesiell markering av Frigjøringsjubileet 2015.

Les mer om selve konserten her


Publisert 20. august 2015 11:12. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 20. august 2015 13:40.