FSMK 2017 karusell komponister i eksilFSMK 2017 karusell komponister i eksilhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK 2017 karusell komponister i eksil.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8568

Kalenderhendelse
Starttidspunkt16. mars 2017 19:30
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Komponister i eksil

Kveldens komponister har alle skrevet monumentale verk for janitsjarbesetning, men de har også en sterk, dog tragisk fellesnevner: De måtte alle flykte fra et Europa i brann.

​Konsertinfo
Torsdag 16. mars kl. 19:30
Ridehuset på Akershus festning
Dirigent: Nils Erik Måseidvåg
Billettpriser: Billettpriser: 250 (ordinær), 200 (honnør), 150 (venneforening), 130 (forsvaret), 100 (barn/student)
Billetter snart i salg på www.ticketmaster.no

Andre verdenskrig gjorde skader langt utenfor vår fatteevne, og utallige tragiske menneskeskjebner ble noe av utfallet. Allikevel er det utrolig mye flott musikk skrevet i denne perioden, hvor komponistene ikke bare uttrykte sorg, men også håp, optimisme og forbrødring.

USA, og spesielt Los Angeles var i denne perioden eksponent for noe av den fineste janitsjarmusikken verden har opplevd. Denne kvelden presenterer Stabsmusikken fire slike verker, skrevet av komponister som alle måtte flykte fra sitt hjemland under krigen.

Program

Konzertmusik für Blasorchester, op. 41
Paul Hindemith

Suite Française, op. 248
Darius Milhaud

Theme and Variations, op. 43a
Arnold Schönberg

Sinfonietta
Ingolf Dahl

Dirigent: Nils Erik Måseidvåg

Nils Erik Måseidvåg (Foto: Tone Mari Måseidvåg)Måseidvåg tar for øyeblikket master i orkesterdirigering ved Norges Musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har allerede vært innom flere av de norske profesjonelle ensembler, inkludert Kristiansand Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Marinemusikken, Stabsmusikken og Forsvarets musikkorps Nord-Norge. I 2015 tok han sin bacheloreksamen med KORK og ble tildelt høyeste karakter. I flere år har han vært assistentdirigent for Ungdomssymfonikerne og har assistert for dirigenter som Peter Szilvay, Bjarte Engeset og Juanjo Mena. I 2016 ble han utvalgt til Opptakt, et nytt opplegg som skal gi unge norske dirigenter erfaring med de fleste av de norske profesjonelle orkestrene. I mai 2017 skal han ta sin mastereksamen med KORK.


Publisert 17. januar 2017 14:21.. Sist oppdatert 17. januar 2017 14:27.