FSMK ansatte tuttiFSMK ansatte tuttihttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK ansatt tutti.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=711Forsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed ForcesForsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed Forces

Forsvarets stabsmusikkorps klare for Tattoo!

Landets største profesjonelle blåseorkester utgjør stagebandet på Norsk Militær Tattoo i 2016

​Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og er med sine 39 faste ansatte musikere Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 (den gang 2. Brigades musikkorps) og har siden vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret i tillegg til ulike representasjonsoppgaver i både inn- og utland.

Forsvarets stabsmusikkorps under Forsvarssjefens festkonsert mai 2015Ved siden av de offisielle oppdragene har også korpset en utstrakt konsertvirksomhet i hovedstadsområdet og spiller rundt 20 innendørskonserter i løpet av året. De fleste av disse holdes i korpsets eget konserthus, Ridehuset Scene på Akershus festning. Korpset deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer, nå senest på Radetzky Fest 2015 i Tsjekkia.

Repertoaret strekker seg fra det klassiske blåserrepertoaret til dagens populærmusikk. Korpset fremfører og bestiller verk fra både etablerte og kommende komponister og arrangører, og bidrar sterkt når det gjelder innspillinger av både ny og eldre musikk for blåsere og janitsjarkorps.

Forsvarets stabsmusikkorps er et historierikt orkester med lange tradisjoner, og disse settes i spennende samspill med nye musikalske og kulturelle trender.

Stabsmusikken er foruten Hans Majestet Kongens Garde det eneste kompaniet som har deltatt ved samtlige show siden Tattooens oppstart i 1994. I 2016 deltar korpset som Stageband, hvilket vil si at vi bidrar med musikk til avdelinger som stiller uten musikkorps i tillegg til å holde egne innslag underveis i showet.


Publisert 18. desember 2015 10:17. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 18. desember 2015 10:22.