FSMK 2017 Karusell Kammer 2FSMK 2017 Karusell Kammer 2http://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK 2017 Karusell Kammer 2.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8567

Kalenderhendelse
Starttidspunkt9. mars 2017 19:30
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Stabsmusikkens kammerkonserter: februar

På vårens andre kammermusikkonsert presenterer Stabsmusikken musikk for konstellasjonen fløyte og slagverk.

Konsertinfo
Torsdag 9. mars kl. 19:30 - Ridehuset på Akershus festning
Medvirkende: Kaptein Elin Kathrine Torkildsen (fløyte), kaptein Rune Visdal (fløyte), løytnant Randi Slåttsveen Glaser (fløyte), kaptein Teodor Berg (slagverk), kaptein Rune Heggli (slagverk), kaptein Cathrine Nyheim (slagverk) , kaptein Arild Torvik (slagverk)

Billettpriser: 150,- (ordinær), 100,- (honnør), 50,- (barn/student)

Billetter snart i salg på www.ticketmaster.no

Bli bedre kjent med musikerne i Stabsmusikken

Vår helt nye kammermusikkserie er en spennende anledning for publikum å komme nærmere innpå enkeltmusikere og mindre ensembler i Forsvarets stabsmusikkorps. Her har vi latt musikerne selv stå for både konsept og program.

På vår andre kammerkonsert er det kaptein Elin Kathrine Torkildsen og kaptein Cathrine Nyheim som har utarbeidet programmet, og byr på en unik sammensetting av fløyte og slagverk!

En hilsen fra kaptein Torkildsen og kaptein Nyheim
Konstellasjonen fløyte og slagverk har fascinert en rekke komponister, og besetningen gir et stort spekter av klangvariasjoner. Fløyte og slagverk-
instrumenter er blandt de eldste i historien. De er også blandt de instrumentene som først ble brukt i en militærhistorisk sammenheng.

I denne konserten vil fløytegruppa og slagverkgruppa i Stabsmusikken presentere solostykker og kammermusikalske verk med ulike besetninger og med bruk av et bredt spekter av instumentarium.

Kaptein Elin Kathrine Torkildsen

Kaptein TorkildsenElin Kathrine Torkildsen har sin utdanning fra Østlandets musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole med Torkil Bye og Andrew Cunningham som lærere.

I 2006 ble hun ansatt som fløytist i Forsvarets stabsmusikkorps. Før dette var hun fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, tidligere Forsvarets distriktsmusikkorps Østlandet, i Halden.

Kaptein Cathrine Nyheim

Cathrine Nyheim kommer fra Asker. Der startet hun sin musikalske karriere som klarinettist i skolekorps. Da hun fyllte 17 år byttet hun instrument til slagverk og studerte senere ved Norges Musikkhøgskole.

Kaptein NyheimI løpet av studietiden hadde hun studieopphold i Tokyo og Paris, og tok sin avsluttende hovedfagseksamen i 2000. Cathrine ble ansatt i Stabsmusikken i 2006.

Program

Wake Up! (piccolo flute and alarm clock)
Tilman Denhard

Rain Tree (for percussion trio)
Toru Takemitsu

Alt Basalt (trio for 2 alto flutes and bass flute)
David Gunn

Trio per uno (percussion trio)
Nebosia Jovan Zivkovic

Sextet for flute and percussion
Ketil Hvoslef
(Dirigent på Hvoslef: Kapt. Sverre S. Olsrud)


Publisert 17. januar 2017 13:41..