FSMK 2017 Karusell Kammer 1FSMK 2017 Karusell Kammer 1http://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK 2017 Karusell Kammer 1.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8301

Kalenderhendelse
Starttidspunkt26. januar 2017 19:30
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Stabsmusikkens kammerkonserter: januar

Forsvarets stabsmusikkorps lanserer denne våren en ny kammermusikkserie. På den første konserten i denne serien settes fokus på fløyte sammen med ulike besetninger.

Konsertinformasjon:
Torsdag 26. januar kl. 19:30
Ridehuset på Akershus festning
Medvirkende:  Løytnant Randi Slåttsveen Glaser (fløyte), Kaptein Inga Eeg-Henriksen Scheitz (obo), Løytnant Trond Olaf Larsen (fagott), Kaptein Karen Johnstad Ruud (horn), Anna-Karin Lindblad Hernæs (klarinett), Ernst Simon Glaser (cello), Ole Christian Haagenrud (piano)

Billettpriser: 150,- (ordinær), 100,- (honnør), 50,- (barn/student)
Kjøp billetter her


​Bli bedre kjent med musikerne i Stabsmusikken!

Vår helt nye kammermusikk-serie er en spennende anledning for publikum å komme nærmere innpå enkeltmusikere og mindre ensembler i Forsvarets stabsmusikkorps. Her har vi latt musikerne selv stå for både konsept og program, og først ut er fløytist Løytnant Randi Slåttsveen Glaser.

Program

Triosonate i C-moll
Johann Joachim Quantz

Trio for fløyte, cello og piano H300
Bohuslav Martinu
I. Poco Allegretto
II. Adagio
III. Andante - Allegretto - Scherzando

Blåsekvintett, op. 79
August Klughardt
I. Allegretto non Troppo
II. Allegro Vivace
III. Andante Grazioso
IV. Adagio - Allegro molto Vivace

En hilsen fra Løytnant Glaser
Det å få lov til å fylle sin egen kammermusikkonsert i Ridehuset er en stor glede for meg. Jeg har valgt å presentere musikk som i stor grad representerer meg som fløytist og kammermusiker. Da jeg startet mine studier ved Norges Musikk-
høgskole som 19-åring var min første kammermusikkgruppe fløyte, obo og cello. Dette ble min første erfaring med å spille kammermusikk med cello,noe som senere har blitt en viktig del av meg og min musikalske identitet, naturlig nok siden jeg er så heldig å være gift med cellisten Ernst Simon (som også medvirker på denne konserten).

Av originalkomposisjoner for fløyte og cello er Martinu trio for fløyte cello og piano min absolutte favoritt. Dette verket spilte jeg sammen med Ernst Simon på min master kammermusikkeksamen, og har siden den gang spilt verket flere ganger. De senere årene har jeg spilt fast i Stabsmusikkens blåsekvintett. I høst dro vi på studietur til Berlin, hvor vi fikk høre på orkesterprøver med Berlin filharmoniske orkester, og vi tok leksjoner hos Mikael Hasel, fløytist i orkesteret. Dette var en svært inspirerende tur hvor vi fikk mye faglig påfyll.  Sammen med ham jobbet vi med Klughards blåsekvintett som vi skal fremføre som avslutning på kveldens konsert.

Løytnant Randi Slåttsveen Glaser - fløyte

Løytnant Randi Slåttsveen GlaserRandi Slåttsveen Glaser kommer fra Dokka og er født i 1979.Hun har vært fast ansatt som fløytist i Stabsmusikken siden 2006, og har tidligere vært ansatt i Sjøforsvarets Musikkorps fra 2004-2006. Hun har studert hovedfag soloinstrument og kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole med Torkil Bye og Andrew Cunningham som lærere. Som en del av studiet var Randi en av to studenter som over to sesonger fikk stipendiatplass i Oslo Filharmoniske Orkester. Randi har vært vikar i de fleste av landets profesjonelle symfoniorkestre og korps, og er også aktiv som solist og
kammermusiker. Hun har spilt mye sammen med sin mann, cellisten Ernst Simon Glaser, og har vært fast fløytist i Barnas Konserthusserie siden 2006. Hun spiller fast i Stabsmusikkens Blåsekvintett, og er også fløytelærer i Høybråten skoles musikkorps.

Ole Christian Haagenrud - piano

Ole Christian HaagenrudHaagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Ole Christian har vunnet en rekke priser, blant annet Robert Levins Festspillpris. Han har spilt med profesjonelle orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret ved flere anledninger. I tillegg til solistoppdrag er han en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han har samarbeidet med musikere som blant annet Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen. Ole Christian har opptrådt på en lang rekke festivaler i Norge og i utlandet, og han har holdt konserter på flere av de største scenene i Europa. i 2016 hadde han blant annet sin debutkonsert i Concecertgebouw i Amsterdam.

Ernst Simon Glaser - cello

Ernst Simon Glaser - Foto: Lina IkseGlaser (f. 1975) er i dag solocellist ved Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nasjonalorkester. Etter studier hos Ralph Kirshbaum flyttet Ernst Simon til Norge for å ta stillingen som Alternerende Solocellist i Trondheim Symfoniorkester 22 år gammel. Han har også vært solocellist i Den Norske Opera og Ballet i 10 år.

Etter å ha blitt kåret til ”Årets Unge Solist 2002” av Rikskonsertene spilte Ernst Simon inn sin debutinnspilling med verker av Schumann og Schubert på SIMAX. Han har også spilt inn cellokonserter med blåsere som inkluderer verker av Ibert, Gulda, Jon Øivind Ness og Olav Anton Thommessen. Ernst Simon liker å undervise og har vært assistent til Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole. Han underviser nå ved Barratt-Due Musikkinstitutt i Oslo.

Ernst Simon Glaser spiller på en cello bygget av Francesco Rugieri, Cremona ca. 1680, generøst stilt til rådighet av Dextra.

Publisert 5. januar 2017 14:21. av Rohan Sandemo Fernando - Forsvarets musikk.