2017 FSMK Karusell Nyttår K2017 FSMK Karusell Nyttår Khttp://forsvaret.no/media/PubImages/2017 FSMK Karusell Nyttår K.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8275

Kalenderhendelse
Starttidspunkt18. januar 2017 19:30
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Stabsmusikkens nyttårskonsert

I 2017 feirer det legendariske bandet Chicago 50 år - og det er deres energiske og fengende musikk som står på plakaten på årets nyttårskonsert i Ridehuset.

Konsertinformasjon:
Stabsmusikkens nyttårskonsert: Chicago 50 år!
Ridehuset på Akershus festning
Onsdag 18. januar kl. 19:30
Solist: Knut Marius Djupvik
Dirigent: Oberstløytnant Lars Erik Gudim
Kjøp billetter her

Forsvarets stabsmusikkorps ønsker alle et riktig godt nyttår!

2017 blir et spennende år for korpset, og vi har mange flotte konserter og seremonier foran oss. I år feirer også det legendariske bandet Chicago 50 år. Bandet omtaler seg selv som "Rock and Roll...with horns", og musikken deres gjør seg veldig godt i blåserformat. Musikken er fengende og energisk, og melodiene fester seg lett ved minnet. Hva passer da bedre enn å sette Chicago i fokus på årets nyttårskonsert?

Chicago - med røtter i USAs kulturelle hovedstad

Kanskje mer enn noen annen by i USA har Chicago vært en by hvor det kulturelle mangfoldet både har fostret musikalske talenter samtidig som den har vært en magnet som har tiltrukket andre musikalske storheter fra resten av landet. Jazzlegenden Lionel Hampton ankom Chicago som 11-åring i 1919, blueskongen Muddy Waters ankom i 1943, og Benny Goodman - kongen av swing - ble født i Chicago i 1909.

I 1967 formet de Chicago-baserte musikerne Walter Parazaider, Terry Kath, Danny Seraphine, Lee Loughnane, James Pankow, Robert Lamm og Peter Cetera et band med en drøm om å integrere alle de musikalske strømmene i deres hjemby, og veve de sammen til en helt ny sound: Et rock 'n' roll band med blåserekke. Drømmen ble sann, med albumsalg som rundet 100.000.000 solgte, inkludert 21 topp-10 singler, 5 etterfølgede nummer-1 album, 11 nummer-1 singler og 5 gull-singler. Utrolige 25 av deres 34 album har solgt til platina, og bandet har til dags dato solgt til 47 gull- og platinapriser.

Gjennom 50 år har Chicago vært en sann ambassadør for deres kjære hjemby, og de bærer byens navn med stolthet og integritet. På Stabsmusikkens nyttårskonsert får du anledning til å høre en utvalg av bandets aller flotteste låter i spennende og utbroderte arrangement for fullt blåseorkester.

Solist: Knut Marius Djupvik

Knut Marius DjupvikKnut Marius kommer fra Tomrefjord, en bygd utenfor Molde. Han har drevet med sang og musikk hele livet. I 2012 fullførte han en mastergrad i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. Etter endt utdanning flyttet Knut Marius til Oslo og har siden levd av musikken.

I 2013 ble han norgeskjent etter at han gikk av med seieren i The Voice – Norges beste stemme. I juni 2014 slapp han EP’en SET med den tilhørende singelen Easy. Knut Marius har siden fylt rollen som Judas i Jesus Christ Superstar ved Lørenskog Hus gang på gang og reist rundt som soloartist med ulike orkestre, band og kor.

I tillegg til å leve som soloartist figurerer Knut Marius som frontmann i 11-mannsbandet Red Hot. Red Hot spiller for det meste egenskrevet musikk innenfor blues/rock/jazz/soul–sjangrene og har hatt fast plass på Moldejazz siden 2008. Knut Marius var dessuten solist på Forsvarssjefens hederskonsert i 2016.

Sjekk ut Knut Marius' stemme i denne videoen fra hans band Red Hot:

 

Fra Programmet:


25 or 6 to 4 - Robert Lamm, arr. Lars Erik Gudim
Ballet for a Girl in Buchannon - James Pankow, arr. Lars Erik Gudim
Brand New Love Affair - James Pankow, arr. Lars Erik Gudim
Hard to Say I'm Sorry / Getaway - Cetera/Foster/Lamm, arr. Lars Erik Gudim
If You Leave Me Now - Peter Cetera, arr. Lars Erik Gudim
Little One - D. Seraphine/D. Wolinski, arr. Lars Erik Gudim
Once in a Lifetime - James Pankow, arr. Lars Erik Gudim
Please Hold On - D. Foster/B. Champlin/L. Richie, arr. Lars Erik Gudim
Questions 67 & 68 - Robert Lamm, arr. Lars Erik Gudim
Saturday in the Park - Robert Lamm, arr. Lars Erik Gudim
The Approaching Storm / The End - James Pankow, arr. Lars Erik Gudim


Skaff deg plass til årets nyttårskonsert:

Kjøp billett her

Publisert 2. januar 2017 11:10. av Rohan Sandemo Fernando (Forsvarets musikk). Sist oppdatert 2. januar 2017 13:07.