FSMK ansatte tuttiFSMK ansatte tuttihttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK ansatt tutti.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=711Forsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed ForcesForsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed Forces

Fulle hus i Tsjekkia

Forsvarets stabsmusikkorps starter sin Tsjekkia-turné med utsolgt konsert i ærverdige Smetana Hall!

Stabsmusikken pryder gatene i PrahaForsvarets stabsmusikkorps er på turné i Tsjekkia 26.-31. august og deltar på den internasjonale militærmusikkfestivalen "The Marshall Radetzky Fest 2015". Arrangementet går over flere dager, og består av en rekke ulike konserter og drilloppvisninger.

Utsolgt hus i Praha

Ærverdige Smetana Hall Stabsmusikken åpner turnéen med en stor konsert i vakre Smetana Hall i Praha, torsdag 27. august. Konserthallen er en flott eksempel på Art Noveau design, og er kjent for brilliant akustikk. Den kjente hallen har en kapasitet på 1200 publikummere, og det er nettopp dette antallet som i kveld kommer for å høre Forsvarets stabsmusikkorps fremføre et program bestående av vakker norsk nasjonalromantisk musikk, og store monumentale verk i blåsemusikkens historie. Slik musikk passer utmerket i en sal utsmykket av de største tsjekkiske malere og kunstnere gjennom historien! Konserten gjøres i samarbeid med den Norske ambassade i Tsjekkia, og Prague Concert co.

ET HISTORISK SAMARBEID MED GARDENS DRILLTROPP

Fra øvelsene i Gardeleieren forrige ukeStabsmusikken er ikke eneste norske aktør med på Radetzky Fest. Hans Majestet Kongens Gardes drilltropp (kp3) drar sammen med Stabsmusikken, og vil delta med drilloppvisning til Stabsmusikkens program. Dette er et unikt historisk øyeblikk for Forsvarets musikk da det er aller første gang Gardens drilltropp samarbeider med et av Forsvarets profesjonelle musikkorps i utlandet. Med andre ord representeres Norge med det aller beste landet har å by på av blåsemusikk og drilloppvisning!


Dette skjer

Torsdag 27. august
Konsert i Smetana Hall, Praha - Forsvarets stabsmusikkorps

Fredag 28. august
Katedralkonsert, Olomouc - Forsvarets stabsmusikkorps

Lørdag 29. august: The Marshall Radetzky International Military Music Festival
- Drilloppvisninger og Show, Olomouc - Forsvarets stabsmusikkorps og HMKG Drilltropp
- Utendørs kveldskonsert, Kromeriz

Søndag 30. august
- Drilloppvisninger og Show, Kromeriz - Forsvarets stabsmusikkorps og HMKG Drilltropp

Publisert 27. august 2015 14:13. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:49.