WEB-BILDE_BEETHOVENWEB-BILDE_BEETHOVENhttp://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_BEETHOVEN.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=18629

Kalenderhendelse
Starttidspunkt5. juni 2020 19:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

To BEethoven – or not to BEethoven!

Beethoven var en naturelsker. Dette gjenspeiles spesielt i hans 6. symfoni, Pastorale-symfonien. På Verdens miljøverndag den 5. juni 2020 vil Pastorale-symfonien bli framført i en rekke konsertsaler verden rundt.

​Naturelskeren Beethoven

Beethoven var en naturelsker. Dette gjenspeiles spesielt i hans 6. symfoni, Pastorale-symfonien. På Verdens miljøverndag den 5. juni 2020 planlegger FN og Beethoven-Haus et globalt samarbeid om The Pastoral Project. De ønsker å sette fokus på miljøvern gjennom naturelskeren Ludwig van Beethoven og hans musikk. Denne dagen vil Pastorale-symfonien bli framført i en rekke konsertsaler verden rundt. Konserten marker også at det er 250 siden Beethoven ble født.


samarbeidsprosjekt med internasjonal solist

På konserten i Hjertnes kulturhus framfører Marinemusikken denne symfonien sammen med Oslofjord kammerfilharmoni under ledelse av dirigent Dag Nilsen. 


På konserten er også Henning Kraggerud solist i Beethovens fiolinkonsert. Denne er også veldig pastoral i sitt uttrykk, og passer derfor godt sammen med Pastorale-symfonien. Kraggerud er solist ved de største orkestrene og festivalene i verden, og han ser på det som en ære å spille Beethoven ved en slik anledning som denne


Konserten er et samarbeid med Kulturelt Initiativ. 

To BEethoven - or not to BEethoven!
Hjertnes kulturhus fredag 5. juni kl. 19:00.
Marinemusikken og Oslofjord kammerfilharmoni
Dirigent: Dag Nilsen

Fiolin: Henning Kraggerud

Klikk her for å bestille billetter
Publisert 7. februar 2020 09:10. av Forsvarets musikk.