WEB-BILDE_ELLA-page-001WEB-BILDE_ELLA-page-001http://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_ELLA-page-001.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10358

Kalenderhendelse
Starttidspunkt18. august 2017 20:00
StedOslo
Type hendelseKonsert

En hyllest til Ella Fitzgerald

Sist Marinemusikkens storband spilte på Oslo Jazzfestival var i 2015 for et utsolgt Chat Noir med Sinatra Songbook.

Ella 100 år

​I 2017 ville Ella Fitzgerald fylt 100 år. Ella er en av de virkelig store jazzlegendene. Hun spilte inn over 200 album, 2000 låter og solgte over 40 millioner album. Hun vant en rekke priser, bl.a hele 13 Grammyer, men den viktigste var kanskje den aller første: amatørkveld på The Apollo Theatre i New York. Her var hun egentlig påmeldt som danser, feiget ut og sang i stedet, og resten er historie. Av storheter som fikk æren av jobbe med henne kan vi nevne Duke Ellington, Count Basie, Nat King Cole, Frank Sinatra, Dizzy Gillespie, Benny Goodman og Louis Armstrong.

Ella-pris på Oslo jazzfestival

Hvert år sender vi henne en liten hyllest med utdelingen av vår egen Ella-pris i forkant av festivalens åpningskonsert, men når det er en 100-årsdag slår vi på stortromma og inviterer til markering med Majken Christiansen og Kongelige Norske Marines Musikkorps.

Majken Christiansen

Majken Christiansen synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være en viktig inspirasjonskilde. Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Era of Big Bands - En hyllest til Ella Fitzgerald
Fredag 18. august kl. 20:00
Chat Noir, Oslo Jazzfestival

klikk her for å bestille konsertbilletter


Publisert 2. august 2017 10:18. av Bjarne Herbjørnrød.