Ella Fitzgerald_WEB-BILDE_NYTTElla Fitzgerald_WEB-BILDE_NYTThttp://forsvaret.no/media/PubImages/Ella Fitzgerald_WEB-BILDE_NYTT.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8638

Kalenderhendelse
Starttidspunkt30. mars 2017 19:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Era of bigbands - En hyllest til Ella Fitzgerald (Bølgen)

Marinemusikkens storband inviterer til en fantastisk musikalsk feiring av jazzens førstedame Ella Fitzgerald, som ville fylt 100 år i 2017!

​Marinemusikken hyller en av jazzens aller største

Under denne konserten vil Marinemusikkens storband og solist Majken Christiansen ta deg med på en musikalsk reise gjennom musikk udødeliggjort av Ella Fitzgerald, en av de aller største og meste populære jazzsangerinnene gjennom tidene. Med sin musikalitet og improvisasjonsevne må Fitzgerald regnes som en av jazzens fremste vokalister, og hennes ordspråk «det eneste som er bedre enn å synge, er å synge mer» sier det meste om hennes forhold til musikk. Her er det duket for en fantastisk konsertkveld med Marinemusikkens storband, under ledelse av Lars Erik Gudim, og Majken Christiansen for alle med et hjerte som banker sterkt for jazz generelt og Ella Fitzgerald spesielt.

Majken Christiansen

Kveldens solist er den danske jazzsangerinnen Majken Christiansen, en av få vokalister som virkelig kan tolke Ella Fitzgerald og hennes musikalske uttrykk med innlevelse og overbevisning. Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger så tolker og formidler hun de tidløse tekster og melodier med varme, ærlighet og overbevisning. Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun har vært solist med de fleste av Norges mest profilerte storband og militærorkestre, og også har turnert mye for Rikskonsertene.

Ella Fitzgerald

Ella Fitzgerald ble oppdaget under en amatørkonkurranse i Harlem i New York i 1934. Fra 1935–1939 sang hun med trommeslageren Chick Webbs storband og hennes første store platesuksess var A Tisket, a Tasket fra 1938. Etter Webbs død i 1939 ledet hun selv orkesteret i to år, før hun valgte å satse videre som soloartist. Blant hennes beste plateinnspillinger er hennes «songbook»-serie, der hun tolker sanger av blant andre George Gerschwin, Cole Porter og Duke Ellington. Fitzgerald turnerte i mange år over hele verden som medlem av konsertgruppen Jazz at The Philharmonic og hun besøkte også Norge en rekke ganger. Hennes repertoar omfattet alt fra sarte ballader til energisk scat-sang. Fitzgerald samarbeidet mye med pianisten Oscar Peterson, men også i en rekke sammenhenger med blant andre Louis Armstrong, Duke Ellington og Count Basie.

Era of Big Bands - Marinemusikkens storband

Era of Big Bands er en konsertserie hvor Marinemusikkens storband fremfører den tidløse og alltid like populære musikken fra noen av de største orkesterlederne og vokalistene innen jazz, swing og storbandmusikk. Marinemusikkens storband har tidligere presentert Duke Ellington, Count Basie, Frank Sinatra og Glenn Miller sin musikk for publikum, og denne gangen har altså turen kommet til Ella Fitzgerald, en av de virkelig store legendene innen jazzen.

Era og big bands - En hyllest til Ella Fitzgerald
Torsdag 30. mars kl. 19:00, Bølgen kulturhus
Fredag 31. mars kl. 19:00, Torpedoverkstedet, KJV/Horten
klikk på det aktuelle kulturhus for å bestille billetter

Publisert 9. januar 2017 12:25. av Bjarne Herbjørnrød. Sist oppdatert 25. januar 2017 09:07.