Falun 2007-05-xx. Ny dirigent Musik i DalarnaFoto: Ulf PalmFalun 2007-05-xx. Ny dirigent Musik i DalarnaFoto: Ulf Palmhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Engeset_2 - Credit Ulf Palm.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1008

Fagdirektør

Bjarte Engeset er fagdirektør i Kongelige norske marines musikkorps og fungerer som korpsets kunstneriske leder i tillegg til å bistå korpssjef i kunstnerisk og strategisk utvikling.

​​Bjarte Engeset, født 1958, tiltrådte stillingen som fagdirektør i Kongelige norske marines musikkorps 1. august 2014. Engeset er fra Ørsta og har studert direksjon med Jorma Panula ved Sibelius-akademiet. Ved hans diplomeksamen i 1989, som var en av de beste i Akademiets historie, fikk han juryens høyest oppnåelige poengsum.
I 1991 ble han innbudt til det berømte dirigentseminaret i Tanglewood i USA med lærere som Seiji Ozawa, Gustav Meier, Simon Rattle og Marek Janowski
.

Engeset har vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Tromsø Symfoniorkester og for Det Norske Blåseensemble. I en årrekke var han kunstnerisk leder for Nordlysfestivalen og Opera Nord og permanent gjestedirigent for det Flamske Radio Symfoniorkester. 
I perioden 2007-2012 har han som sjefdirigent og kunstnerisk leder for Sveriges DalaSinfonietta bidradd betydelig til orkesterets høye kvalitet.

Engeset har som dirigent bemerket seg i inn- og utland og hans konserter, turnéproduksjoner og innspillinger har høstet strålende kritikker i internasjonale aviser og tidsskrifter. Engeset har også gjort et omfattende forskningsarbeid om orkestermusikken til blant annet Edvard Grieg, Geir Tveitt, Johan Svendsen og Ludvig Irgens Jensen.

Som fagdirektør fungerer Bjarte Engeset som Marinemusikkens kunstneriske leder, men bistår også korpssjefen i kunstnerisk og strategisk utvikling av korpset. Denne oppgaven består blant annet av å være del av fagledelsen ovenfor korpset og hver enkelt musiker, bidra med tilrettelegging og utvikling av musikalske bidrag ved seremonier og parader, samt i tett dialog med produksjonsapparatet legge den årlige aktivitetsplanen.


Publisert 16. desember 2014 08:51. av Bjarne Herbjørnrød. Sist oppdatert 3. september 2019 14:10.