WEB-BILDE_Fredrikstad kirke-page-001WEB-BILDE_Fredrikstad kirke-page-001http://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_Fredrikstad kirke-page-001.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10360

Kalenderhendelse
Starttidspunkt10. september 2017 18:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Fredrikstads 450 års-jubileum

Kongelige Norske Marines Musikkorps gjester Fredrikstad og Østre Fredrikstad kirke søndag 10. september i anledning feiringen av byens 450-års jubileum.

​Kommandanten inviterte

Invitasjonen kom fra Kommandanten på Fredriksten festning og det var både selvsagt og hyggelig for korpset å kunne takke ja til å få være en del av dette jubileumet.

Heid Gjermundsen Broch

Solist under konserten er den fantastiske og allsidige Heidi Gjermundsen Broch. Heidi er en av landets fineste og mest spennende musikalske sangere og skuespillere. Hun har som sanger et bredt repertoar som spenner fra musikalmateriale via nordiske viser til jazz. Som skuespiller har hun gjort seg bemerket i oppsetninger som Ronja Røverdatter, Edith Piaf og Evita på Det Norske Teatret, og har hatt hovedroller i An-Magritt, Tolvskillingsoperaen og Which Witch samme sted. Hun har hatt hovedrollen som Donna i musikalen Mamma Mia! og hovedrollen i musikalen Next to normal – en rolle hun fikk fabelaktige kritikker for. Hun mottok Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller, samt Kritikerprisen for sin innsats i denne oppsetningen. Heidi har også medvirket som Gudrun i Spelet om Heilag Olav. Hun har i tillegg gjort en rekke roller i Radioteatret, dubbet flere tegnefilmer og deltatt i programmet Stjernekamp på NRK1. Broch har gitt ut albumene Tidevann sammen med musiker og komponist Terje Norum og Blåøyd Jævel, et album basert på Alf Prøysens fabelaktige sangskattkammer. Ved siden av virket ved Det norske teatret har Heidi samarbeidet med mange av landets store orkestre, og konsertert særlig på østlandet med sin faste musikertrio.

Maria Badstue, dirigent

Konsertens dirigent er danske Maria Badstue. Hun regnes som en av de fremste unge dirigentene i Danmark. Hun debuterte under Tivoli Festival i 2013 da hun dirigerte København Filharmoniske orkester og fikk sin mastergrad i 2014 etter å ha studert under Jukka Pekka Saraste og Ole Kristian Ruud ved Norges Musikkhøgskole. Badstue har gjestedirigert for blant annet Gøteborg Symfoniorkester, Rumenske Radio Orkester, Helsingborg Symfoniorkester, Orkester Norden og Kristiansand Symfoniorkester. Og nå skal hun altså dirigere Kongelige norske marines musikkorps.

Marinemusikken og Heidi Gjermundsen Broch
Fredrikstads 450 års-jubileum
Østre Fredrikstad kirke, søndag 10. september kl 18:00

klikk her for å bestille konsertbilletter


Publisert 2. august 2017 11:54. av Bjarne Herbjørnrød.