WEB-BILDE_HANDEL FELLESWEB-BILDE_HANDEL FELLEShttp://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_HANDEL FELLES.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=17143

Kalenderhendelse
Starttidspunkt16. november 2019 17:00
Sluttidspunkt17. november 2019 20:30
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Händels kroningsmesser

Kongelige norske marines musikkorps, i samarbeid med Tønsberg domkor og Eiker kammerkor inviterer til en storslagen konsert i barokkens tegn.

Händels kroningsmesser

Konsertens hovedverk er Georg Friedrich Händels “Coronation Anthems”, som ble komponert til kroningen av Georg II og dronning Caroline i Westminster Abbey i 1727. Siden den gang har verket blitt spilt i sin helhet ved hver eneste britiske kroningsseremoni. Verket er i fire deler og består av hymnene; Zadok the Priest, Let Thy Hand Be Strengthened, The King Shall Rejoice og My Heart Is Inditing. Musikken i seg selv er nokså godt kjent blant folket, og for de fotballinteresserte er det verdt å nevne at kjenningsmelodien til UEFA Champions League er basert på nettopp “Zadok the Priest” fra “Coronation Anthems”.

I tillegg til kroningshymnene står det også to instrumentale verk på programmet, av henholdsvis Jean-Philippe Rameau og Georg Philipp Telemann.

Konserten ledes av trompetist og barokkspesialist, Mark Bennett, og korenes dirigenter er Nina T Karlsen og Abram Benzuijen.

Vestfossen kirke 16. november 17:00
Tønsberg domkirke 17. november 19:00.
Billetter selges kun i døren.

Publisert 3. september 2019 12:47. av Forsvarets musikk.