WEB-BILDE_JulekonsertWEB-BILDE_Julekonserthttp://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_Julekonsert.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10374

Kalenderhendelse
Starttidspunkt8. desember 2017 19:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Marinemusikkens julekonsert i Tønsberg domkirke

Velkommen til en stemningsfull julekonsert med Marinemusikken, Tone Krohn og dirigent Bjarte Engeset.

Velkommen til en stemningsfull julekonsert med Marinemusikken, Tone Krohn og dirigent Bjarte Engeset. Publikum kan glede seg til å høre tidløs, vakker og høytidsstemt musikk og tekster man forbinder med julen. Dette blir en kveld som garantert vil være som balsam for sjelen i en ellers så hektisk førjulstid.

Tone KrohnTone KrohnTone Krohn

Tone Krohn er kjent som en sanger som spesielt er kjent for sitt arbeid med å samle religiøse folketoner men har også sunget i andre musikksjangre. Hun spiller også gitar og kantele. Hun har samarbeidet med den svenske jazzbassisten Georg Riedel, turnert med den franske kirkeorganisten Dominique Chevaliér, og ikke minst sammen med fløytisten Ellen Lohne har hun hatt en rekke konserter blant annet på Molde jazzfestival. Hun har også flere CD-plater på samvittigheten.

Bjarte Engeset, dirigent

Bjarte Engeset er født i Ørsta i 1958, og studerte under Jorma Panula ved Sibeliusakademiet. Diplomeksamenen hans i 1989 var en av de beste i akademiets historie. Engeset har dirigert ledende orkestre i Norden, Tyskland og Baltikum. I 1997 delte han dirigentoppgavene med Mariss Jansons under Asia-turneen til Oslo filharmoniske orkester. Hans London-debut med Royal philharmonic orchestra i 1997 ble mottatt med strålende kritikker. I sesongen 2005/2006 dirigerte Engeset dirigert kritikerroste konserter og turneproduksjoner med ledende orkestre i USA, England, og i de nordiske land. Engeset var ansatt som kunstnerisk leder og sjefsdirigent for DalaSinfoniettan fra 2007 til 2010. Han har også vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Tromsø symfoniorkester og for Det norske blåseensemble. I en årrekke var han kunstnerisk leder for Nordlysfestivalen og Opera nord og permanent gjestedirigent for det Flamske radio symfoniorkester. 1. august 2014 ble Engeset ansatt som fagdirektør og kunstnerisk leder i Kongelige norske marines musikkorps, et av Norges fem profesjonelle korps innen Forsvarets musikk.

Marinemusikkens julekonsert 2017
Tønsberg domkirke, fredag 8. desember kl. 19:00
Horten kirke, lørdag 9. desember kl. 17:00

Klikk her for å bestille konsertbilletter


Publisert 3. august 2017 15:39. av Bjarne Herbjørnrød. Sist oppdatert 24. august 2017 14:02.