Nordiske_vintertoner_WEB-BILDENordiske_vintertoner_WEB-BILDEhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Nordiske_vintertoner_WEB-BILDE.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8340

Kalenderhendelse
Starttidspunkt9. februar 2017 19:00
StedKarljohansvern (ved Horten)
Type hendelseKonsert

Nordiske vintertoner

Velkommen til en flott kassisk konsert i Horten kirke. Dette blir en aften med musikk av nordiske komponister og verk av blant andre Sibelius, Egil Hovland og Olav Berg fra Horten. Solist under konserten er den unge cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som vil fremføre Friedrich Guldas Konsert for cello og blåseorkester. Dirigent er Cathrine Winnes.

​Velkommen til en flott kassisk konsert i Horten kirke. Dette blir en aften med musikk av nordiske komponister og verk av blant andre Sibelius, Egil Hovland og Olav Berg fra Horten. Solist under konserten er den unge cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som vil fremføre Friedrich Guldas Konsert for cello og blåseorkester. Dirigent er Cathrine Winnes.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges Musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke Master etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med professor Torleif Thedéen. Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt og har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland. Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilanscellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria. Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica.

Cathrine Winnes

Cathrine Winnes (f.1977) er norsk orkesterdirigent og kunstnerisk leder og sjefdirigent for Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Fra 2013-2017 hadde hun tilsvarende posisjon i Östgöta Blåsarsymfoniker.

Winnes har dirigert en rekke av de store symfoniorkestrene i Norden, slik som Oslo- Filharmonien og de øvrige norske symfoniorkestrene, Sveriges Radios Symfoniorkester, symfoniorkestrene i Norrköping, Malmö, Hälsingborg, Gävle og Odense. Hun gjør sin debut med Kungliga Filharmonikerna til høsten 2017.

Hun har dirigert ved den Kungliga Operan i Stockholm og den ved Estiske Nasjonale Opera, og til høsten 2017 dirigerer hun «Phantom of the Opera» ved Göteborgs Operaen. I 2015 uroppførte Winnes Cecilie Ores opera «Adam and Eve» under Festspillene i Bergen, som hun siden oppførte på Ultima- Festivalen i Oslo. Her dirigerte hun også i 2016, ved Oslo- Filharmoniens uroppførelse av Trond Reinholdtsens klaverkonsert.

I desember 2016 ledet Winnes SVT’s julekonsert, der hun dirigerte Sveriges Radios Symfoniorkester og Radiokören. Hun dirigerte også Kristiansand Symfoniorkester i TV- produksjonen om Shostakovitsj 5. symfoni, sendt på «Hovedscenen» NRK, og i 2015 så vi henne som dirigent på Kringkastingsorkesterets julekonsert, sendt på NRK1.

Winnes har diplomutdanning i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgkole under professor Ole- Kristian Ruud, samt dirigentutdanning fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under professor Jorma Panula. Siden 2008 har hun selv undervist ved Norges Musikkhøgskole i ensembleledelse.

Nordiske vintertoner
Marinemusikken og Frida Frederikke Waaler Wærvågen
Torsdag 9. februar kl. 19:00, Horten kirke

klikk her for å bestille kosnertbilletter


Publisert 9. januar 2017 08:28. av Bjarne Herbjørnrød. Sist oppdatert 10. januar 2017 10:12.