WEB-BILDE_NYTTAAR20WEB-BILDE_NYTTAAR20http://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_NYTTAAR20.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=17144

Kalenderhendelse
Starttidspunkt10. januar 2020 18:30
StedSørlandet
Type hendelseKonsert

Marinemusikkens nyttårskonsert 2020 i Grimstad kulturhus

Marinemusikken inviterer igjen til sin tradisjonsrike nyttårskonsert!

Tradisjonsrik konsert

Marinemusikken har holdt nyttårskonserter siden tidlig nittitall og denne årlige musikalske feiringen av det nye året er tydeligvis noe publikum setter stor pris på. Årets konsert byr selvsagt på den musikken man forventer på en ekte nyttårskonsert, men også tangoer, en rekke operaperler og forrykende korpsmusikk.

Årets solister er sopranen Ann Helen Moen og hun har med seg fiolinisten Atle Sponberg.

Ann-Helen Moen

Ann-Helen Moen studerte på Griegakademiet og ved Operaakademiet i København under Susanna Eken, før hun ble ansatt ved operaen i Graz, Østerrike. Hun har sunget over hele Europa og i USA, hvor hun hadde sin debut i Carnegie Hall med bl.a. Leif Ove Andsnes. Hun alternerte med Cecilia Bartoli i rollen som Semele (Händel) i Zürich, og ble invitert tilbake året etter av barokkspesialisten William Christie. Ved siden av en rekke barokkoperaer har hun sunget roller som Donna Anna, Donna Elvira og Zerlina i Don Giovanni, Grevinnen i Figaros bryllup, Pamina i Tryllefløyten, Sandrina i La finta giardiniera, Mimi i La bohème, Lauretta i Gianni Schicchi og Madama Butterfly, Tatjana i Eugene Onegin, Micaëla i Carmen og Anne Trulove i The Rake’s Progress.

Atle Sponberg

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele verden hvor han har vært solist med orkestre og deltatt på kammermusikkfestivaler, bl.a. var han en av musikerne på Horten kammermusikkfest sommeren 2019. En av Atles store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Han har blant annet samarbeidet med med bandoneonistene Marcello Nisinmann, Andreas Rokkseth og Per Arne Glorvigen.

Marinemusikkens nyttårskonsert 2020
Solister: Ann-Helen Moen og Atle Sponberg
Dirigent: Bjarte Engeset
Grimstad kulturhus fredag 10. januar kl. 18:30

klikk her for å bestille billetter
Konserten spilles også i Bakkenteigen kulturhus torsdag 9. januar kl. 18:30.
Klikk her for mer informasjon og billettbestilling.
Publisert 3. september 2019 13:44. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 3. september 2019 14:20.