Verk for kor og orkester_RIDEHUSET_Web_bilde_NYTTVerk for kor og orkester_RIDEHUSET_Web_bilde_NYTThttp://forsvaret.no/media/PubImages/Verk for kor og orkester_RIDEHUSET_Web_bilde_NYTT.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8875

Kalenderhendelse
Starttidspunkt23. mars 2017 19:00
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

 Verk for kor og orkester

Marinemusikken inviterer til en storslått konsert i Ridehuset på Akershus Festning sammen med Oslo Filharmoniske kor og den unge norske sopransensasjonen Eirin Rognerud.

​Storslått samarbeid

Marinemusikken inviterer til en storslått konsert i Ridehuset på Akershus festning sammen med Oslo Filharmoniske kor og den unge norske sopransensasjonen Eirin Rognerud. Her vil publikum få servert de mest kjente verkene for kor og orkester, og på repertoaret står blant annet «Slavekoret» fra operaen Nebukadnesar. Både koret og Marinemusikken har et bredt musikalsk spekter, så publikum kan også forvente seg musikalske overraskelser når to av landets beste innen sitt felt her slår seg sammen. Dirigent er Magnus Loddgård.

Ungt sopranstjerneskudd

Solist under konserten er det unge sopranstjerneskuddet Eirin Rognerud fra Lommedalen. Hun studerer for tiden ved Barratt Due Musikkinstitutt og i 2016 stakk hun av med den høythengende Midgardprisen under den nasjonale «Midgardkonkurransen» som arrangeres for unge utøvere innen klassisk musikk. Marinemusikken hadde med seg Eirin under konsertforestillingen av «Carmina Burana» i fjor høst og kan love publikum et sangtalent utenom det vanlige. Spørsmålet du kan riskikere å få om noen år er «hvor var du da Eirin Rognerud sang i Bakkenteigen?»

Øystein Fevang, Hortensmann og kordirigent

Hortensmannen Øystein Fevang bør være et kjent navn for de fleste musikkinteresserte i distriktet. Han er fast dirigent og kunstnerisk leder for Oslo Filharmoniske kor og han har sammen med koret gjestet Gamlehorten Gjestegård ved flere anledninger, til publikums store begeistring. Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han har holdt en rekke dirigentseminarer i inn- og utland og undervist i ensembleledelse ved Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Universitet i Oslo.

Oslo Filharmoniske kor

I løpet av de ti siste årene har Oslo Filharmoniske kor medvirket på omkring 170 konserter sammen med Oslo-Filharmonien under noen av verdens mest anerkjente dirigenter. Koret har fremført de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk, og har gjennom de siste tiårene hatt en jevn kvalitetsstigning. I dag regnes koret som et av Nordens beste symfoniske kor og høster gode kritikker fra både kritikere, publikum og dirigenter.

Dette er en konsert du garantert ikke vil gå glipp av!

"Verk for kor og orkester"
Marinemusikken, Oslo Filharmoniske kor og Eirin Rognerud
Torsdag 23. mars kl. 19:00, Ridehuset på Akershus festning

Klikk her for å bestille konsertbilletter


Publisert 16. februar 2017 14:06.. Sist oppdatert 21. februar 2017 10:02.