Paasketid med messingklang_WEB-BILDEPaasketid med messingklang_WEB-BILDEhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Paasketid med messingklang_WEB-BILDE.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8384

Kalenderhendelse
Starttidspunkt6. april 2017 19:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Påsketid med messingklang (Tønsberg domkirke)

Marinemusikken, i samarbeid med Klingende kirkelandskap, inviterer her til en storslått konsert med et stort messingensemble, Tønsberg domkor og solist Eirin Rognerud.

Samarbeidsprosjekt

Marinemusikken, i samarbeid med Klingende kirkelandskap, inviterer her til en storslått konsert med et stort messingensemble, Tønsberg domkor og solist Eirin Rognerud. Under konserten vil koret og Marinemusikkens utvidede messingensemble blant annet urfremføre verket « Chaconne & canzona», skrevet for Messingensemble og kor av domorganist Arne Rodvelt Olsen. Publikum vil også få høre musikk av Johan Sebastian Bach, Henri Tomasi, Eivind Groven og Lars Thomas Holm. Dirigent er Marinemusikkens fagdirektør og kunstneriske leder Bjarte Engeset.

Utvidet besetning

Marinemusikkens Messingensemble er for anledningen utvidet med full slagverksbesetning og fire horn, i tillegg til fire trompeter, fire tromboner og tuba som er ensemblets vanlige besetning.

Eirin Rognerud, Sopran

Konsertens solist er det unge sopranstjerneskuddet Eirin Rognerud fra Lommedalen. Hun studerer for tiden ved Barratt Due Musikkinstitutt og i 2016 stakk hun av med den høythengende Midgardprisen under den nasjonale «Midgardkonkurransen» som arrangeres for unge utøvere innen klassisk musikk. Marinemusikken hadde med seg Eirin under konsertforestillingen av «Carmina Burana» i fjor høst og vi kan love publikum et sangtalent utenom det vanlige.

Tønsberg domkor

Tønsberg Domkor ble stiftet i 2006, og er i dag et veletablert ensemble bestående av 22 erfarne sangere. Koret har sin institusjonelle tilknytning i Tønsberg domkirke og har som mål å utøve tradisjonell og nyskapende korkunst på et høyt kunstnerisk nivå. Tønsberg domkor gjorde sin debutkonsert under Vestfoldfestspillene i 2007, og arbeider aktivt med å fremme konsertvirksomhet på kulturarenaer både i og utenfor den kirkelige ramme.

Påsketid med messingklang
Torsdag 6. april kl. 19:00, Tønsber domkirke

Klik her for å bestille konsertbilletter
Publisert 11. januar 2017 13:46. av Bjarne Herbjørnrød.