Peter og ulven_WEB-BILDEPeter og ulven_WEB-BILDEhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Peter og ulven_WEB-BILDE.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8339

Kalenderhendelse
Starttidspunkt27. januar 2017 18:00
StedØstlandet
Type hendelseKonsert

Peter og ulven, et musikalsk eventyr for hele familien (Nøtterøy)

Opplev det kjente eventyret «Peter og ulven» sammen med Marinemusikken og skuespiller Johannes Joner. Forestillingen vil ta publikum med på en musikalsk reise sammen med Joner som forteller og tegner historien med humor og innlevelse, og Marinemusikken som setter stemning og toner til de forskjellige figurene i eventyret.

Johannes Joner og Marinemusikken med familieforestilling

Opplev det kjente eventyret «Peter og ulven» sammen med Marinemusikken og skuespiller Johannes Joner. Forestillingen vil ta publikum med på en musikalsk reise sammen med Joner som forteller og tegner historien med humor og innlevelse, og Marinemusikken som setter stemning og toner til de forskjellige figurene i eventyret. Johannes Joner er en av landets mest kjente skuespillere, men for de minste kanskje mest kjent som «Lillegutt» i TV-serien Jul i Blåfjell og som  politiførstebetjent Holm i Olsenbanden Junior-filmene. Nå nylig har nok alle barn sett Joner i rollen som IQ i NRKs populære julekalender Snøfall. Med en av landets mest folkekjære skuespillere og et av landets beste orkestre blir dette en spennende og morsom forestilling som garantert vil falle i smak hos både store og små. Bjarte Engeset dirigerer.

Peter og ulven

Peter og ulven handler om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren ved en eng i nærheten av skogen. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet, for der ligger nemlig ulven på lur i buskene. En vårdag er Peter sammen med vennene sine; en fugl, en katt og morsom, vimsete liten and. Peter trosser bestefarens advarsler og lurer seg utenfor gjerdet og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Sergei Prokofiev

Russiske Sergei Prokofiev komponerte musikken og skrev teksten til Peter og ulven i 1936.  Han levendegjorde eventyret gjennom å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver figur har sitt eget instrument og sitt eget tema. Peter er i originalversjonen beskrevet som sorgløs og glad av treblåserne i orkesteret og bestefaren har fått fagottens dype brummetoner. Kattens bløte og listende skritt beskrives av klarinetten og fløyten er fuglen i historien. Anden, som er en av Peters beste venner, er det oboen som beskriver. Ulven selv er tre mørke og truende horn, og når slagverket spiller opp i sin strenge rytmikk ligger ulven dårlig an, for da er det jegerne som gjør sitt inntog.

Peter og ulven, et musikals eventyr for hele familien
Torsdag 26. januar kl. 18:00, Bakkenteigen kulturhus
Fredag 27. januar kl. 18:00, Nøtterøy kulturhus
klikk på det aktuelle kulturhuset for å bestille billetter

Publisert 9. januar 2017 08:11. av Bjarne Herbjørnrød.