Udoedilig kjaerlighetUdoedilig kjaerlighethttp://forsvaret.no/media/PubImages/WEB-BILDE_UDØDELIG KJÆRLIGHET.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=17127

Kalenderhendelse
Starttidspunkt11. oktober 2019 19:00
StedBakkenteigen kulturhus
Type hendelseKonsert

Udødelig kjærlighet

Det blir sterke følelser med stor og udødelig kjærlighet i sentrum når Marinemusikken og Eir Inderhaug gjester Bakkenteigen kulturhus i oktober.

​Udødelig kjærlighet

Det blir sterke følelser med stor og udødelig kjærlighet i sentrum når Marinemusikken og Eir Inderhaug gjester Bakkenteigen kulturhus i oktober. På programmet står Edvard Griegs storslåtte og dramatiske melodrama ”Bergliot” og Prokofjevs fargerike ballettmusikk til ”Romeo og Julie”.

Bergliot av Edvard Grieg

Edvard Grieg anså ”Bergliot” som et av sine beste verk. Basert på et dikt av Bjørnstjerne Bjørnson med røtter i Snorres ”Heimskringla” skildres Bergliots forvandling fra smerte og hevnlyst til resignert klage etter at husbonden Einar Tambarskjelve og sønnen Eindrine blir drept i kampen mot Harald Hardråde. Teksten i verket leses opp og blir fargelagt av Griegs dramatiske musikk.

Romeo og Julie av Sergei Prokofjev

Krig, hevn men også kjærlighet står også sentralt i ”Romeo og Julie”. Den russiske komponisten Sergei Prokofjev har skrevet en ballettversjon av Shakespeares drama. Musikken beskriver alle de dramatiske og romantiske scenene i stykket. På konserten kommer Eir Inderhaug også til å lese dikt og andre tekster som forsterker det musikken formidler.

Eir Inderhaug

Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa. Etter operadebuten i 1999 ved Det Kongelige Teater i København har hun gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen, Komische Oper Berlin, og Göteborgsoperan. Hun opptrer også jevnlig på Den Norske Opera & Ballett, sist som Nattens dronning i Tryllefløyten.

Udødelig kjærlighet
Eir Inderhaug og Bjarte Engeset
Bakkenteigen kulturhus 11. oktober kl. 19:00

klikk her for å bestille billetter

Billeter kr. 275/200/150

Publisert 2. september 2019 10:10. av Forsvarets musikk.