kultur_1315_fargespilltrondheimkultur_1315_fargespilltrondheimhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=22912/media/PubImages/Du verden KF_logo.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt21. september 2020 18:00
StedTrondheim
Type hendelseKonsert

Gratiskonsert: Du verden!

Luftforsvarets musikkorps og Trondheim kammermusikkfestival inviterer til en musikalsk verdensomreise.

​Konsertinformasjon:
Mandag 21. september kl. 18.00
Vår Frue kirke
Konserten er gratis - reserver plass her

NB! Denne konserten erstatter den opprinnelige planlagte "Fargespill" som desverre måtte avlyses grunnet koronarestriksjoner.

Det blir vinddrag fra hele verden når korpset legger ut på en musikalsk reise jorda rundt på 80 minutter. Dirigent og reiseleder for konserten er Torodd Wigum, og på podiet serverer Luftforsvarets musikkorps en klassisk musikalsk meny som spenner geografisk fra Arktis til Afrika.

Vi setter det hele i gang med Luftforsvarets parademarsj, før reisen går innom Asia, Australia, Afrika og Amerika. Så danser vi videre med Yiddish dances,
Arabisk dans, Polovetsiske danser og Danza Finale. Til kvelds serveres Piazzollas
lidenskapelige Milonga før vi dysses i søvn med Broltesisk vuggevise og våkner til toner fra Domen.

Konserten er den del av Trondheim kammermusikkfestival 2020

Trondheim kammermusikkfestival

Fra å begynne helt i det små med venner og musikere fra Trondheims musikkmiljø i 1996, har Trondheim Kammermusikkfestival utviklet seg til å bli en av de mest innovative kammermusikkfestivalene i verden. Fra å arrangeres fra to hybler og diverse kafébord har festivalen blitt en bedrift med flere ansatte og base i kreative Dokkhuset på Nedre Elvehavn. I starten var drømmen å lage en bra festival for Trondheims studenter og øvrige musikkinteresserte. 24 år senere har det vist seg at denne lille festivalen har blitt svært så interessant også for folk fra Oslo, London, Berlin og Sydney!

Kammermusikk er kommunikasjon på høyt plan, intimt, vakkert, utfordrende. Mange av de store gamle komponistene la ned mest arbeid i sin kammermusikk fordi den formen lå deres hjerte nærmest. Festivalen har helt siden starten i 1996 konsentrert seg om å finne balansen mellom å være nyskapende, publikumsvennlig og ha høy kvalitet. Gjennom festivalen skal yngre nasjonale og internasjonale kammermusikkensembler gis karriereutviklingsmuligheter, blant annet gjennom deltakelse i Trondheim International Chamber Music Competition og Academy.

Stiftelsen Trondheim kammermusikkfestival har som mål at festivalen skal være en årlig nasjonal og internasjonal arena for kammermusikk i flere genre. Samspill på høyt nivå finner vi også på tvers av genregrenser og grenser mellom kunstarter. Festivalen satser derfor bevisst på å kombinere kunstarter, som litteratur og musikk, dans og musikk, gastronomi og musikk og visuell kunst og musikk. I tillegg innførte de i 2004 en egen musikalsk dag for barn på Ringve Museum.


Publisert 6. august 2020 15:42. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 16. september 2020 12:36.