LFMK_Stabat mater bildeLFMK_Stabat mater bildehttp://forsvaret.no/media/PubImages/LFMK_Stabat mater bilde.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=8852

Kalenderhendelse
Starttidspunkt8. mars 2017 20:00
StedTrondheim
Type hendelseKonsert

Stabat Mater

Sammen med TrondheimSolistene og Luftforsvarets musikkorps inviterer Nidarosdomens Oratoriekor til konsert i Nidaros domkirke 8.mars.
​​​​​​​​Konsertinformasjon
​Torsdag 8. mars kl. 20.00, Nidaros domkirke
Se hit, dere som går forbi på veien, Finnes det en smerte som min, den som har rammet meg? Den som kan trøste og berge mitt liv, er langt borte fra meg. (Klag 1. 12a 16b)​
Sammen med TrondheimSolistene og Luftforsvarets musikkorps inviterer Nidarosdomens Oratoriekor til konsert i Nidaros domkirke 8.mars. Midt i fastetiden og på den internasjonale kvinnedagen får vi høre Francis Poulencs Stabat mater, en middelalderhymne som tar utgangspunkt i Jesu mor og hennes lidelse ved korset. Men midt i den trøstesløse fortvilelsen til en mor som har mistet sitt barn møter vi også håpet, nåden og frelsen. 

Håkon Blekens billedserie Korsveien fra 1975 har fått nytt liv, og vil fra fastetiden av utsmykke Kvinnenes minnekapell i Nidaros domkirke. Konserten reflekterer spesielt rundt et av bildene i serien, «Jesus møter sin mor». 

Medvirkende:​
Nidarosdomens oratoriekor
TrondheimSolistene
Luftforsvarets musikkorps
Isa Katharina Gericke – sopran
Domkantor Petra Bjørkhaug – orgel
Domkantor Karen Haugom Olsen - dirigent

Billetter til salgs på ticketmaster og i besøkssenteret ved Nidarosdomen.


Publisert 20. februar 2017 09:41. av Jostein Haug Netland.