Sjøforsvarets musikkorpsSjøforsvarets musikkorpshttp://forsvaret.no/media/PubImages/SFMK landingsside hovedbilde.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=927Sjøforsvarets musikkorps holder til i Bergen, og er en sentral aktør både i det lokale og nasjonale kulturlivSjøforsvarets musikkorps holder til i Bergen, og er en sentral aktør både i det lokale og nasjonale kulturliv

Sjøforsvarets musikkorps

Bergenskorpset deltar for aller første gang på Norsk Militær Tattoo

​Det har gjennom de siste årene vært en kraftig oppbygging og konsentrasjon av Sjøforsvaret i Bergen. Daværende Forsvarets musikkorps Vestlandet endret forsvarsgren i 2009, og ble reetablert som Sjøforsvarets musikkorps. I senere tid har korpset opplevd en stor vekst i antallet forespørsler også fra Sjøforsvarets avdelinger. Sjøforsvarets musikkorps har markert seg gjennom en særs høy grad av tilstedeværelse ved militære og forsvarsrelevante seremonier. Korpset består av 28 profesjonelle musikere, og en stab på 5.

Et internasjonalt varemerke

Sjøforsvarets musikkorps på kjente Fløibanen i Bergen Foruten å være et av de mest aktive seremonielle av de norske forsvarskorpsene har også Sjøforsvaret skapt et navn på grunn av sitt meget høye kunstneriske nivå. Spesielt har de skapt et internasjonalt varemerke gjennom sine mange CD-innspillinger, de siste årene med spesielt fokus på sjangeren samtidsmusikk. Korpset har også gjort seg bemerket med deltagelse på mange ulike festivaler, gjennom sine mange urfremføringer og ikke minst ved tildelingen av "Årets utøver" fra Norsk Komponistforening i 2008.

For første gang på NMT

Sjøforsvarets musikkorps har sin debut på Norsk Militær Tattoo i 2016. Musikkinspektør i Forsvarets musikk, Kommandørkaptein Arnstein Lund er meget glad for dette, og uttaler:

Det er veldig hyggelig å kunne presentere Sjøforsvarets musikkorps for et internasjonalt publikum på vår kommende tattoo. Korpset har seilet i medvind under ny forsvarsgren, og er en flott ambassadør for Sjøforsvaret og for Norge.

Mer informasjon om Sjøforsvarets musikkorps' innslag på Norsk Militær Tattoo følger snart på våre hjemmesider.

Publisert 23. november 2015 21:36.. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:50.