FMUS 2016 Topp Nederland Tattoo TorsdagFMUS 2016 Topp Nederland Tattoo Torsdaghttp://forsvaret.no/media/PubImages/FMUS 2016 Topp Nederland Tattoo Torsdag.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7593Foto: Jord Visser / The Netherlands Military TattooPhoto: Jord Visser / The Netherlands Military Tattoo

Ahoy fra Rotterdam - Torsdag

Kapteinløytnant og hornist i Sjøforsvarets musikkorps, Astrid Marie Eek gir et tilbakeblikk på prøvene så langt under deltagelsen The Netherlands Military Tattoo!

Musikerblogg: Kapteinløytnant Astrid Marie Eek (hornist i Sjøforsvarets musikkorps)

Kapteinløytnant Astrid Marie EekTorsdag kveld kl. 21.50 står 42 norske musikkoffiserer og en korpssjef i mørket under en tribune i utkanten av Rotterdam og holder seg for ørene. Det er KNMM og SFMK som er på tattoo, og vi venter på det siste kanonsmellet i 1812-overtyren før vi skal entre scenen og gjenskape en nordisk natt med munnspill-solist og dansetropp fra Estland. Det er en arbeidsuke litt utenom det vanlige.

Å være musiker på tattoo handler ikke bare om å spille, eller om å prestere på instrumentet. Å være musiker på tattoo handler like mye om å tilpasse seg når uforutsette ting skjer. Det er å holde seg fokusert gjennom hele opptredenen, å huske skrittlengde, koreografi og avstandsbedømming samtidig som man musiserer. Ikke minst handler tattoo om å vente. Vi venter på signalet for å gjøre oss klare, vi venter på å komme i posisjon for å stille opp, og vi venter på neste opptreden. Det leses, prates, noen sover litt, spiser, ser på de andre ensemblene, mens minuttene snegler seg av gårde og luften i garderoben blir stadig tettere.

Tattoo er show og sirkus, men det er også et utstillingsvindu for norsk militærmusikk. Tattoo er å treffe kollegaer fra andre land, og å ha tid sammen med egne kollegaer borte fra dagligliv og hjemmeliv. Tattoo er stemningen i korpset når all trening og forberedelse er gjennomført, dørene åpner seg, og vi marsjerer ut på scenen.

Les mer om Sjøforsvarets musikkorps og Kongelige norske marines musikkorps' deltagelse i The Netherlands Military Tattoo her

Publisert 30. september 2016 13:53.. Sist oppdatert 30. september 2016 14:00.