kultur_945_greycoatskultur_945_greycoatshttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7960/media/PubImages/parade2016HiRes.jpg

The 21st Grey Coats Batallion Fife and Drum Corps - NMT 2018

Med sine tamburer og pipere ikledd særegne historiske uniformer tar Grey Coats deg tilbake til kolonitidens musikk og opptredner.

​The 21st Grey Coats Batallion Fife and Drum Corps er et helt spesielt korps som fokuserer på den historiske tambur- og pipermusikken som hadde sin storhetstid under kolonitiden. Korpset består kun av trommeslagere og fløytespillere, og musikken baserer seg på kjente folkemelodier fra de britiske øyer. Under denne perioden var det militærorkestrene som marsjerte i front, og ledet troppene frem til musikk som regel tradisjonelle jigs, reels og hornpipes.

Grey Coats holder til i Basel, hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel Stadt. I denne byen har tambur- og pipertradisjonen blitt svært populær, og spesielt på festivalen "The Carnival of Basel" har det vokst fram en helt egen stil innen sjangeren. Alle medlemmene i Grey Coats er tidligere medlemmer av Top Secret Drum Corps som også deltar på årets tattoo.

I 2018 spilles denne musiktypen sjeldnere i militær sammenheng, men oppleves derimot oftere ut i de sene kveldstimer på ulike konserter og festivaler, og har således funnet sin vei tilbake til sin opprinnelige funksjon som musikk for folket.

 

 

kultur_945_greycoatskultur_945_greycoatshttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7962/media/PubImages/drumline.jpg

 

 

kultur_945_greycoatskultur_945_greycoatshttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7961/media/PubImages/closeUpFife.jpg


Grey Coats har funnet sin inspirasjon blant de mange historiske musikkorpsene i området rundt New England, spesielt The United States Army Old Guard Fife and Drum Corps som besøkte Norsk Militær Tattoo i 2016. Når Grey Coats inntar scenen på Oslo Spektrum byr de på en autentisk historisk opplevelse med imponerende fløytespill og trommemarsjer, presisjonsmarsjering og koreografert visuell føring av trommestikkene. Uniformene til korpset, som også har gitt de navnet "Grey Coats", baserer seg på de faktiske uniformene som ble båret av datidens militærmusikere.

Publisert 26. februar 2018 16:44. av Norsk Militær Tattoo. Sist oppdatert 26. februar 2018 17:05.