kultur_968_ramoverkultur_968_ramoverhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=13477/media/PubImages/Ramover.jpg

RAMover - NMT 2018

For første gang lanserer Forsvaret Musikk et samarbeidsprosjekt mellom de profesjonelle norske militærkorpsene der slagverkerne får rampelyset for seg selv.

RAMover er en trommesolo framført av slagverkere i tre av våre profesjonelle militærkorps: Luftforsvarets Musikkorps i Trondheim, Sjøforsvaret Musikkorps i Bergen og Hærens Musikkorps i Harstad. Innslaget representerer en reise gjennom den internasjonale, og herunder den særnorske militære og sivile trommetradisjonen.

Inspirasjon er hentet både fra norske folketoner og tradisjonelle trommeslåtter brukt til bryllup og dans, og militære trommesignaler som blant annet pisket soldatene opp om morgenen. Videre beveger trommespillet seg gjennom Europa, Amerika og gjennom tid - fram til nåtidens utadvendte, raske og spektakulære spillestil.

RAMover representer Forsvarets kjerneverdier – Respekt, Ansvar, Mot – men antyder også retningen og intensjonen med musikken: Vi står midt i en spennende tradisjon og tidsalder, der vi må bygge musikalske broer mellom norske militære avdelinger såvel som nasjoner.

Publisert 15. april 2018 16:57. av Norsk Militær Tattoo. Sist oppdatert 15. april 2018 17:08.