Kongelige-Livgardes-Musikkorps-KarusellKongelige-Livgardes-Musikkorps-Karusellhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Kongelige-Livgardes-Musikkorps-Karusell.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11182Den Kongelige Livgardes Musikkorps
NMT 2018 Kongelige Livgarde 3 KarusellNMT 2018 Kongelige Livgarde 3 Karusellhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Kongelige Livgarde 3 Karusell.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11185Korpsets varemerke, de høyreiste hattene er laget av bjørneskinn. Foto: Olav Vibild
NMT 2018 Den Kongelige Livgarde karusell2NMT 2018 Den Kongelige Livgarde karusell2http://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Den Kongelige Livgarde karusell2.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11184

Den Kongelige Livgardes Musikkorps - NMT 2018

En av de mest populære severdighetene i København er vaktapardene ledet an av Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Nå setter de sitt preg på Oslo under Norsk Militær Tattoo!

​Dronningens korps

Den Kongelige Livgardes Musikkorps er et militærkorps, direkte tilknyttet Dronningen av Danmark. Korpset ble opprettet i 1658, og feirer dermed 360 år i 2018. Korpset er verdens eldste fortsatt eksisterende korps med militærmusikk-besetningen fra 1860!

Et av musikkorpset store gleder har vært å spille taffelmusikk ved hoffet, helt siden 1658. Majestetens middagsselskaper i Danmark har alltid hatt en særlig status, og det har alltid blitt satt høye krav til både fornem matkunst og utsøkt musikk. Slik er det fortsatt den dag i dag.

Opprinnelig hadde musikkorpset en krigsfunksjon, nemlig å spille signaler med betydninger som for eksempel angrip eller tilbake. Dette ble imidlertid omgjort fra 1709 under krigen mot Skåne (Sverige), hvor Frederik IV bestemte at musikerne hadde for dyr utdannelse til at han ville risikere deres liv og lemmer i krig. Dagens musikere har dog både vært i Kosovo og Afghanistan for å spille både konserter og bidra med musikk i ulike seremonier.

En stor attraksjon i København

Livgardens Musikkorps under vaktparade i København. I dag støtter musikkorpset med musikk på en rekke arrangement for det danske forsvaret, i tillegg til å holde et stort antall konserter over hele Danmark. Ethvert barn i Danmarks hovedstad, København, kjenner godt til Livdardens Musikkorps gjennom vaktparadene de går gjennom byen, ikledd de berømte høyreiste bjørneskinnshattene. Til full musikk leder musikkorpset vaktene til og fra Residendspalæet på Amalienborg, hvor Regentparet bor under vintersesongen.

Et Sjelden anledning

Korpsets kjennetegn er det flotte høyreiste hattene i bjørneskinn.Livgardens Musikkorps har dessuten stor virksomhet i utlandet, dette fordi HM Dronningen alltid tar med seg korpset på sine offisielle reiser. At korpset nå har anledning til å reise til Oslo for å medvirke i Norsk Militær Tattoo er en ytterst sjelden og særlig spennende begivenhet man ikke bør gå glipp av!

Livgardens Musikkorps er et levende, fremtidsrettet orkester og teller 36 musikere. De har både rytmisk musikk, klassisk musikk og marsjer på sitt repertoar. På Musikkorpset mange konserter kan man derfor høre alt fra historiske militærmarsjer til opera, jazz og pop! Musikkorpset samarbeider ofte med dagens store dirigenter og solister.

Mer informasjon om Den Kongelige Livgardes Musikkorps' innslag under Norsk Militær Tattoo 2018 følger nærmere forestillingene.

 Publisert 14. november 2017 11:53. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 13. februar 2018 14:23.