SFMK 2017 Ubåt2SFMK 2017 Ubåt2http://forsvaret.no/media/PubImages/SFMK 2017 Ubåt2.JPGhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10536

Hederskonsert i Bergen

Førstkommende søndag holder Sjøforsvarets musikkorps og trompetist Ole Edvard Antonsen gratiskonsert i Grieghallen. Sikre deg billett nå!

Også i år inviterer forsvarssjefen til hederskonsert for å anerkjenne den store innsatsen som daglig gjøres av Forsvarets personell. Konserten er åpen for alle som ønsker å oppleve Forsvaret i en kavalkade av bilde, film og musikk.

Et ambisiøst og viktig konsertprosjekt

Forsvarssjefens hederskonsert ble første gang lansert i 2016, med det formål om å anerkjenne Forsvarets personell og veteraner for den viktige innsatsen som gjøres i det daglige, både inn- og utland, felt og garnison. Konserten ble initiert av forsvarssjefen selv, og operasjonalisert av Forsvarets musikk. Forestillingen ble basert på ulike hverdagshistorier, hvor publikum fikk et innblikk i de mange ulike oppgaver og elementer som får hjulene til å gå rundt, både natt og dag.

Forsvaret som organisasjon kan sammenlignes med et urverk som består av utallige tannhjul. Alle spiller en like viktig rolle for helheten. Forsvarssjefen ønsket å skape et større evenement hvor nettopp dette ble fokus. Konserten fikk derfor undertittelen «Et felles løft – mitt bidrag». Vi kontaktet en rekke ulike avdelinger i Forsvaret og fikk både ungdom og godt voksne til å dele sine historier med oss. Alt fra kokker til fallskjermjegere. Dette var utrolig interessant og ikke minst inspirerende materiale å jobbe med, forteller Musikkinspektør i Forsvaret, kommandørkaptein Arnstein Lund.

Forsvarssjefens hederskonsert i 2016

Musikken i konserten var heller ingen tilfeldighet. Programmet ble nemlig delvis satt sammen av innkomne ønsker fra stadig tjenestegjørende befal og soldater i avdelingene som ble presentert i konserten. På scenen stilte Forsvarets stabsmusikkorps sammen med dirigent Andreas Hanson og gjestesolistene Herborg Kråkevik, Knut Marius Djupvik og fiolinist Miriam Helms Ålien. Hederskonserten i 2016 ble helt fullsatt, og det var lange ventelister.

Ny destinasjon hvert år

Etter den store suksessen i Oslo ble det bestemt å gjenta konserten i 2017. Gjennom samtaler mellom forsvarssjefen og hans prosjektgruppe ble det enighet om å løfte ambisjonen og legge konserten til en ny landsdel.

Mange av de større seremoniene i Forsvaret foregår i hovedstadsområdet, men vi har virksomhet over hele landet. Vi valgte derfor å legge konserten til Vestlandsområdet i år. I årene fremover er det også ønskelig å alternere på landsdelene, noe vi har mulighet til å gjøre med våre fem profesjonelle musikkorps som har tilholdssted fra Harstad i nord til Horten i sør, uttaler kommandørkaptein Arnstein Lund.

Årets konsert

Sjøforsvarets musikkorps Også i år bygges konserten rundt innslag og historier fra en rekke ulike avdelinger, blant annet Marinejegerkommandoen, Cyberforsvaret; Hans Majestet Kongens garde og mange flere. Sjøforsvarets musikkorps, som har sitt tilholdssted i Bergen, stiller på scenen med sin dirigent Ingar Bergby. De vil vise en stor sjangerbredde i repertoaret, som også denne gangen har blitt satt sammen etter innkomne ønsker fra personell i Forsvaret.

Les mer om Sjøforsvarets musikkorps her

 

Årets gjestesolist er et kjent navn både internasjonalt, men også internt i Forsvaret. Trompetvirtuos Ole Edvard Antonsen er en av Norges absolutt største internasjonale stjerner. Hans bemerkelsesverdige allsidighet som musiker, gjør at han er like mye på hjemmebane i samarbeid med orkestre som han er med pop/rock- og jazzmusikere.

Antonsen er også dirigent og har dirigert en rekke symfoniorkestre og ensembler, og var dessuten sjefsdirigent for Luftforsvarets musikkorps i en årrekke.

Forsvarssjefen ønsker velkommen til Hederskonserten 2017 i Bergens storstue, Grieghallen!

Forsvarssjefens hederskonsert 2017
Søndag 3. september kl. 18:00
Grieghallen, Bergen
Sjøforsvarets musikkorps
Gjestesolist: Ole Edvard Antonsen (trompet)
Dirigent: Ingar Bergby

Ønsker du å se konserten?
Konserten er gratis og er åpen for alle.
Du kan bestille inntil 6 billetter
Send antall ønskede billetter og din kontaktinformasjon per e-post til billettansvarlig major Ståle Hortman: shortman@mil.no
NB! Få billetter igjen, bestill nå for å sikre deg plass!

Publisert 29. august 2017 15:56. av Rohan Sandemo Fernando. Sist oppdatert 30. august 2017 13:21.