kultur_993_paradekonserter2018kkultur_993_paradekonserter2018khttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=14468/media/PubImages/P62401_Paradekonserter_NMF_web.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt12. juni 2018 12:00
Sluttidspunkt14. juni 2018 14:00
StedHarstad, Nord-Norge
Type hendelseKonsert

Paradekonserter - Korps i 100

Hærens musikkorps markerer musikkorpsenes år og Norges Musikkorps Forbunds' 100 års-jubileum med en rekke paradekonsert i nord.

​Vi feirer Norges musikkforbunds 100 år med en hel uke med paradekonserter. Korpsmusikk står i høysetet når Hærens musikkorps besøker flere steder i Nordland og Troms.

Konserter:

Tirsdag 12. juni kl. 12:00 – Kvæfjord Rådhus
I Kvæfjord inviteres små og store til å følge korpset når de marsjerer til konsertarenaen ved Kvæfjord rådhus.
- Avmarsj kl. 11:30


Onsdag 13. juni kl. 13:00 – Walk & Run (Harstad sentrum)
Hærens musikkorps åpner årets Walk & Run med konsert på Harstad torg. Deretter marsjerer vi opp løypa hvor alle er invitert til å gå eller springe mange mange runder. Runder som skal gi inntekter til brannskadde barn i Etiopia. Walk & Run er et av mange arrangementer som bidrar med inntekter til Childrens burn and wound care foundation.
- HRMK har utfordret byens kulturinstitusjoner til å gi 100,- x 29 (korpset består av 29 musikere) for runden musikerne går.


Torsdag 14. juni kl. 13:00 – Lødingen (Sjømatfestivalen)
I Lødingen er årets høydepunkt Sjømatfestivalen i juni, og det har blitt en tradisjon at Hærens musikkorps legger en av sine paradekonserter til åpningsdagen.

Dirigent: Reid Gilje

Reid Gilje har dirigentutdanning fra Griegakademiet, og er jevnlig gjestedirigent for de profesjonelle norske militærkorpsene. Han er aktiv dirigent i amatørmusikklivet bl.a. som musikalsk leder for Eikanger-Bjørsvik Musikklag, og har ledet musikaloppsetninger som Which witch og Les Miserables (DNS) i tillegg til flere produksjoner med Kringkastingsorkesteret og Stavanger Symfoniorkester.
 
Han har bakgrunn som frilanser på trompet innen pop/rock/jazz-genren, med diverse oppdrag i TV, teater, studio/show-produksjoner, og de fleste store kulturinstitusjonene på Vestlandet. Som fast medlem i Bergen Big Band har han samarbeidet med artister som: Ernie Watts, Joe Henderson, Paquito d'Rivera, Andy Sheppard, Diana Kroll, Terje Rypdal, Palle Mikkelborg m.fl.
 
Gilje er også meget aktiv som arrangør. I tillegg til flere arrangementer for korps, har han samarbeidet med bl.a.: Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Festspillene i Bergen, Morten Abel, Sigvart Dagsland, Ylvis med fler.
Publisert 7. mai 2018 13:43. av Forsvarets musikk.