KNMM-Presse4KNMM-Presse4http://forsvaret.no/media/PubImages/KNMM-Presse4.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11519Kongelige norske marines musikkorps
NMT 2018 Brodtekst KNMM og SFMKNMT 2018 Brodtekst KNMM og SFMKhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Brodtekst KNMM og SFMK.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11518
NMT 2018 Karusell KNMMNMT 2018 Karusell KNMMhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Karusell KNMM.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11517Kongelige norske marines musikkorps

Kongelige norske marines musikkorps NMT 2018

Marinemusikken har tatt oppdraget som stageband under Norsk Militær Tattoo i april!

​Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av våre fem norske profesjonelle militærkorps.  Korpset er et unikt og populært ensemble, og med sine 29 musikere spiller korpset konserter både i inn- og utland. Årlig har korpset mellom 150 og 200 oppdrag.

Marinemusikken har fra sin base i Horten reist på turnéer og konsertoppdrag til blant annet USA, Frankrike, Russland, Kina og Spania, i tillegg til at korpset jevnlig gjør oppdrag her hjemme for Forsvaret, Regjeringen og Slottet. Marinemusikken har  også vært i Afghanistan ved flere anledninger og spilt for norske og utenlandske tropper.
 
Musikere fra Marinemusikken og Sjøforsvarets musikkorps, NMT 2016.Marinemusikken har opparbeidet seg et ry som et av Nord Europas ledende blåseorkestere, og en rekke store artister, innenfor så og si enhver musikalsk genre, har ønsket å jobbe med Marinemusikken opp gjennom årene. José Carreras, Melody Gardot, Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Solveig Kringlebotn, Barbara Hendricks, Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen, Lill Lindfors, Jan Eggum, Ronni le Tekrø, Halvdan Sivertsen, Wenche Myhre, Sondre Lerche og Erik Bye er bare noen av de mange artistene korpset har samarbeidet med.

Marinemusikkens samarbeid med Erik Bye resulterte i CD-utgivelsen I Dur og Brott som i 2003 ble belønnet med en Spellemannpris. Høsten 2017 mottok korpset “YAMawards 2017 Best Large ensemble” for skoleforestillingen “Planetene”.


tattooens stageband

Kongelige norske marines musikkorps har fått æren av å være stageband, eller husorkester, under Norsk Militær Tattoo i 2018. Dette betyr at de musikalsk binder forestillingen sammen både gjennom egne innslag fra hovedscenen, og musikalske bidrag under gjesteinnslag som ikke har egen musikk. Sammen med stagebandet vil det også være et større kor som gir musikken en ekstra dimensjon. Kor og dirigent vil bli annonsert på et senere tidspunkt.


Gå ikke glipp av Kongelige norske marines musikkorps!

Kjøp billetter til norsk militær tattoo her


Publisert 7. desember 2017 16:38. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 7. desember 2017 16:53.