NMT 2018 Karusell LDKNMT 2018 Karusell LDKhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Karusell LDK.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11390Livgardets Dragonmusikkår (Sverige)Livgardets Dragonmusikkår (Sverige)
NMT 2018 Karusell LDK2NMT 2018 Karusell LDK2http://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Karusell LDK2.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11391Livgardets Dragonmusikkår - Fotograf: Pontus LindströmLivgardets Dragonmusikkår - Fotograf: Pontus Lindström
NMT 2018 Karusell Livgardets dragonmusikkårNMT 2018 Karusell Livgardets dragonmusikkårhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Karusell Livgardets dragonmusikkår.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=11387Livgardets Dragonmusikkår (Svergie)Livgardets Dragonmusikkår (Sverige)

Livgardets Dragonmusikkår - NMT 2018

For aller første gang besøkes Norsk Militær Tattoo av et ridende militærmusikkorps. Gå ikke glipp av et sensasjonelt innslag til hest!

Livgardets Dragonmusikkår under vaktparade i Stockholm.Livgardets Dragonmusikkår er en av tre profesjonelle musikkorps i den Svenska Försvarsmakten, og anses som et av verdens aller fremste ridende musikkorps. Korpset er stasjonert i hovedstaden Stockholm, og de er kjent for å ri i front av vaktparadene til Kungliga Slottet. Denne paraden er en av Stockholms desidert største turistattraksjoner.

Fra Stockholm til Afghanistan

Korpset består av 27 messingblåsere og 3 slagverkere, og gjennomfører årlig rundt 180 oppdrag, hvorav 45 er ridende vaktparader. Repertoaret spenner seg over et bredt musikalsk felt - det unike er hverdag for Dragonmusikkorpset. Alt fra vaktparadene i Stockholm, til konserter ute blant landets regiment, til konsertvirksomhet i Afghanistan eller andre land der svenske soldater er/har vært utstasjonert. På grunn av den varierende virksomheten som inngår i det svenske forsvaret opptrer ofte korpset i en rekke mindre ensembler. Musikkorpset omfatter derfor alt fra en ensom signalblåser, via kvintetter og sekstetter til storband eller fullt korps.

Tre ulike hesteraser

Shirehestene er verdens største hesterase, og bærer paukene i korpset. Livgardets Dragonmusikkår benytter seg av tre ulike hesteraser. De sorte shirehestene er verdens største hesterase, og er sterke nok til å bære paukene (se bildet).

Fanfaretrompetistene rir på de hvite skimlene, rettere sagt hesterasen altkladruber fra Tsjekkia.

Øvrige musikere (som spiller kornett, horn, basstrompet, euphonium og tuba) rir på rødbrune fukser av rasen svensk varmblodshest.

Korpsets paradeuniform har en helt egen signatur, og har vært i bruk siden 1895. På den tiden var denne en feltuniform, men benyttes i dag som paradeuniform i tre ulike varianter: stor parade, liten parade og daglig drakt.


De svenske militærkorpsene

I likhet med våre norske forsvarskorps har de svenske militærmusikerne både Försvarsmakten og staten som oppdragsgivere. Foruten Dragonmusikken har vi Arméns Musikkår og Marinens Musikkår i Karlskrona som begge har gjestet Norsk Militær Tattoo tidligere. Dette er imidlertid aller første gang Dragonmusikken deltar, og vi gleder oss veldig til å ta de imot i Oslo Spektrum!  De svenske militærmusikerne viderefører en stolt tradisjon, samtidig som de utgjør en viktig del av det svenske musikklivet generelt. 

 


Gå ikke glipp av Livgardets Dragonmusikkår!

Kjøp billetter til Norsk Militær Tattoo her

Publisert 27. november 2017 13:46. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 7. desember 2017 16:38.