FMUS 2016 Nyhet Karusell LFMK OlavshallFMUS 2016 Nyhet Karusell LFMK Olavshallhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FMUS 2016 Nyhet Karusell LFMK Olavshall.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=7887

Luftforsvarets musikkorps får Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris

Med sin 200 år lange historie representerer Luftforsvarets musikkorps en lang tradisjon i norsk kunst og kulturliv. Nå tildeles de Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris.

​Sør-Trøndelag Fylkeskommune skriver følgende i sin pressemelding:

Luftforsvarets musikkorps med vokalist Tricia Boutté. Foto: Unni Skoglund Luftforsvarets musikkorps reflekterer en forståelse for kunstens rolle i samfunnet, ikke bare musikkfaglig profesjonelt, men også som formidlere av stor bredde. Luftforsvarets musikkorps har en sterk forankring i regionen, har blitt bygget møysommelig opp over mange år og spiller en sentral rolle i norsk kulturliv.

Korpset er også en fremragende representant for Forsvaret og har bidratt til å skape et godt forhold mellom regionens forsvar og sivilbefolkningen.

Korpset ble etablert i 1818 som 5. brigades musikkorps, og har vært i kontinuerlig drift siden den gang, med unntak av tiden under 2.verdenskrig. I 2006 ble korpset lyseblått og skiftet navn til Luftforsvarets musikkorps.

Korpset er sammen med Trondheim symfoniorkester Trondheims eneste fulltids profesjonelle musikkensemble og har i snart 200 år vært en viktig kulturell ressurs for regionen.

Tellefsen: - Inspirerer unge mennesker

Arve Tellefsen snakker varmt om Luftforsvarets musikkorps. Foto: presse Luftforsvarets musikkorps består av profesjonelle musikere som holder et svært høyt nivå. De beste amatørkorpsene i regionen, deriblant Nidarholm musikkforening
og Ila Brass Band har alltid sett opp til Luftforsvarets musikkorps. De profesjonelle musikerne i korpset har vært og er fortsatt en viktig ressurs for lokale korps, kulturskoler og kor, hvor der de har fungert som dirigenter og instruktører. Luftforsvarets musikkorps har på denne måten spilt en viktig rolle i barn og unges musikalske utviklingsmuligheter innenfor korpsbevegelsen.

Dette oppsummeres godt av byens stjernefiolinist:

Jeg spilte selv i Bispehaugen skolekorps hvor vi hadde inspirerende instruktører og dirigent fra Divisjonsmusikken, som Luftforsvarets musikkorps den gang het, så jeg vet av erfaring hvor viktig det er med profesjonelle instruktører som kan inspirere unge mennesker, sier Arve Tellefsen.

Korpssjef Johansen: - Dette føles veldig, veldig godt

Korpssjef, oberstløytnant Marius Johansen. Foto: Unni Skoglund Luftforsvarets musikkorps har videre bidratt sterkt til å skape et godt forhold mellom regionens forsvar og det sivile samfunnet. Korpset er dypt og livskraftig rotfestet i den den trønderske folkesjela, og har i alle år representert forsvaret på en myk, inspirerende og inkluderende måte for trønderen.

På vegne av alle ansatte i Luftforsvarets musikkorps, takker jeg Sør-Trøndelag fylkeskommune for den store anerkjennelsen. Det føles veldig, veldig godt, sier sjef og oberstløytnant Marius Johansen i LFMK.

Arve Tellefsen, Inger Sitter, Håkon Bleken, Håkon Gullvåg, Dumdum Boys, Erlend Loe og til og med Marit Bjørgen er blant de store trønderske kulturpersonlighetene som tidligere har mottatt prisen.

- Det er veldig ærefullt å havne i det selskapet der. Og så må jeg jo si at jeg føler at korpset hører hjemme der. Vi viderefører en tradisjon på 198 år med militær musikk i Trondheim, sier Johansen.

I dagens kulturliv i Trøndelag spiller Luftforsvarets musikkorps fortsatt en viktig rolle og er en uunnværlig ressurs for byens kulturliv.

Noen tidligere vinnere av Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris:
Håkon Bleken, Håkon Gullvåg, Liv Ullmann, Arve Tellefsen, Studentersamfundet, Åge Aleksandersen, Erlend Loe, Dumdum Boys, Marit Bjørgen.

Publisert 3. november 2016 14:11.. Sist oppdatert 7. november 2016 10:18.