Kongelige norske marines musikkorps under FIMM 2015Kongelige norske marines musikkorps under FIMM 2015http://forsvaret.no/media/PubImages/KNMM 2015 Nyhet Toppbilde Mons.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2469

Belgisk tattoo for Marinemusikken

Kongelige norske marines musikkorps deltar på den belgiske "Festival International de Musique Militaires"

​Internasjonal Militærmusikkfestival

Parade i HarmigniesKongelige norske marines musikkorps er for tiden i Mons, Belgia, hvor de deltar på FIMM: Festival international de Musique Militaires. Denne store militærmusikkfestivalen har gått over hele helgen, med deltagere fra 8 ulike nasjoner, og er en av hovedsatsningene i det offisielle programmet for Kulturhovedstaden Mons. Dette er den 55. gangen festivalen blir avholdt!

Dirigent Lars Erik gudim med publikum under bykonsert i Jemappes.I forkant av festivalen har korpset lagt ned mye øvingstid både på musikk og drill, og det er ikke bare vanlig marsjering det har vært snakk om. Musikerne har innarbeidet intrikate formasjoner, og man skal huske nøyaktig på hvilket slag hver bevegelse skal skje. Korpset har derfor hatt øvelser med Major Rune Wiik som er daglig leder av Norsk Militær Tattoo, og musikken har blitt innøvd av Oberstløytnant Lars Erik Gudim som jobber som dirigent og komponist ved Forsvarets musikk.


Programmet

Fredag 29. mai hadde Marinemusikken oppmarsj med etterfølgende konsert i landsbyen Harmignies i utkanten av Mons.

Lørdag 30. mai var det siste finpuss på tattooprogrammet, og senere på kvelden holdt korpset bykonsert i bydelen Jemappes, kjent for slaget mellom de franske
og de østerikske styrkene i 1792. Konserten ble dirigert av Oberstløytnat Lars Erik Gudim.

Søndag 31. mai var det Tattoo-show på Mons' fotballstadion: Stade Tondreau.

Mandag 1. juni var det Tattoo-show på det flotte Grand Place, et brolsteinsbelagt torg midt i Mons med flotte historiske bygg som bakteppe.

Tirsdag 2. juni var det også Tattoo-show på Grand Place og tilslutt ble hele festivalen avsluttet med et flott fyrverkeri.

Kulturhovedstaden Mons

Saxofonist Silje Eckhoff Varhaug og resten av Marinemusikken vakte stor begeistring også hos det yngre publikummet!Europeisk kulturhovedstad ble etablert i 1985 etter initiativ fra den greske kulturministeren Melina Mercouri i et møte blant EUs kulturministre. Formålet med å dedikere en årlig Europeisk kulturhovestad er å bringe Europas befolkning sammen. EU utpeker kulturhovedstad på bakgrunn av anbefaling fra Europakommisjonen og Europaparlamentet. Norge har tidligere vært vertsland med Bergen i år 2000, og Stavanger/Sandnes i 2008.

I 2015 er det utnevnt to Europeiske kulturhovedsteder, nemlig Mons i Belgia og Plzeň i Tsjekkia. Begge disse byene har gjennom hele 2015 hatt stor kulturell aktivitet, med en rekke festivaler og begivenheter. The International Military Music Festival in Mons inngår i Mons' offisielle kulturprogram i 2015, og er en meget populær event.

Flere bilder og filmer fra festivalen finner du på Marinemusikkens facebooksider: facebook.com/marinemusikken

Publisert 2. juni 2015 16:02. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:48.