Morgendagens stjernerMorgendagens stjernerhttp://forsvaret.no/media/PubImages/Morgendagens stjerner.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10498

Kalenderhendelse
Starttidspunkt20. oktober 2017 12:00
StedTrondheim
Type hendelseKonsert

Morgendagens stjerner

Du er invitert inn til en eksplosiv musikkopplevelse når cellisten Ellen Holmås skal ha sin masterkonsert.

Konsertinformasjon:​
Fredag 20 Oktober kl 12:00, Byscenen

Du er invitert inn til en eksplosiv musikkopplevelse når cellisten Ellen Holmås skal ha sin masterkonsert. Sammen med Luftforsvarets musikkorps skal hun bryne seg på Guldas Cellokonsert, en halv time med ren musikalsk energi med høy vanskelighetsgrad. I første del av konserten vil Rune Furøy Johansen, Aage Richard Meyer og Risto Sojakka fra Direksjonsstudiet i Stavanger svinge dirigentstokken. 
Dirigent på cellokonserten er Rune Furøy Johansen (27) som i fjor høst kapret den første og eneste studieplassen i dirigering på mastergradsstudiet i utøvende musikk ved UiS. Furøy har allerede rukket å dirigert mange ulike korps og orkestre: Jæren Symfoniorkester, Stavanger Amatørsymfoniorkester og Sinfonietta Innlandet for å nevne noen. I to år på rad har han også dirigert Stavanger Symfoniorkester i mesterklasser under Dirigentuka i Stavanger.

Alle sammen er talenter du garantert vil finne på morgendagens konsertscener. 

Konserten arrangeres i samarbeid med NTNU og UIS.
Ellen Holmås markerte seg tidlig som talent. Allerede som 16-åring spilte hun i et orkester ved Barratt Dues Musikkinstitutt og da hun var 18 år var hun solist med Det norske blåseensemble og Østfold symfoniorkester. Etter at hun kom til Trondheim og musikkutdanningen på NTNU har hun blant annet bidratt på plateinnspillinger med både Ola Kvernberg og Ida Jenshus. Hun blir ofte brukt som frilansmusiker av meritterte TrondheimSolistene. Professor Øyvind Gimse er Holmås sin cellolærer på NTNU.

Publisert 21. august 2017 18:31. av Lise Aandal-Herseth. Sist oppdatert 16. oktober 2017 21:02.