FMKN 2016 brodtekst illustrasjon hornFMKN 2016 brodtekst illustrasjon hornhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FMKN 2016 brodtekst illustrasjon horn.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=5180

Musikkinspektørene samles i Oslo

Norge er vertskap for den 12. internasjonale Musikkinspektørsamlingen 14.-15. juni

​I morgen samles musikkinspektører fra hele 16 ulike nasjoner i Oslo til den 12. internasjonale musikkinspektør konferansen. Musikkinspektør i Forsvaret, Kommandørkaptein Arnstein Lund gleder seg til besøket og ser frem til to dager med spennende samtaler og diskusjoner.

Musikkinspektør i Forsvaret, Kommandørkaptein Arnstein Lund"Denne tradisjonen startet i 2005. Musikkinspektørene i Norge, Sverige, Sveits og Nederland ble invitert til en samling hos den tyske musikkinspektøren. Hensikten med møtet var utveksling av erfaringer, samt legge grunn for samarbeid på tvers av landegrensene. Siden 2005 har flere nasjoner kommet til, og i år gikk det ut invitasjoner til 20 ulike land - hvorav 16 har meldt sin ankomst", forteller Lund.

Faglig påfyll

Konferansen tilbyr et unikt rom for faglig påfyll, og de ulike deltagerne har god nytte av erfaringsutvekslingen og nettverksbyggingen som foregår.

"Gjennom å diskutere hverandres utfordringer, suksesser og feilsteg får man mange nyttige betraktninger rundt utviklingen av militærmusikk og militærkorps. Dette kan dreie seg om tema som forskning, utdannelse av militærmusikere, fagfeltet generelt, satsningsområder, visjoner, og ikke minst vilkår for drift"

Kommandørkaptein Lund forteller videre at det er tre hovedpunkter på årets agenda.

"Forsvaret har utviklet seg enormt på kort tid. Dette gjelder også for de andre deltagerne. Et av de viktigste diskusjonsområdene er derfor militærmusikkens funksjon og relevans i et moderne forsvar, både internt men også i kommunikasjon med det sivile samfunnet.

Moderne kommunikasjon

Norsk Militær Tattoos APPDe siste årene har vi også sett hvordan sosiale medier har blitt en av våre viktigste kommunikasjonskanaler. Dette har spesielt forsvarsmusikken i Sveits jobbet grundig med, og de vil holde et spennende innlegg om sine kommunikasjonsstrategier. Også her i Norge har Forsvaret jobbet mye med moderne kommunikasjonsplatformer, og det gjelder også Forsvarets musikk. Vi kommer derfor til å presentere APPen vi utviklet i forbindelse med Norsk Militær Tattoo som ble avholdt i mai. Vi var først ute som "papirløs" tattoo, og det har vært et utrolig spennende arbeid vi nå sitter med mange interessante og nyttige erfaringer med.

Flere av de deltagende nasjonene opplever krevende budsjettsituasjoner. Det er derfor satt av tid for å diskutere smartere drift av korpsene.

Konsertbesøk og omvisning

Det er ikke uten grunn at årets musikkinspektørkonferanse har blitt lagt til Norge i år. Kommandørkaptein Lund tok nemlig over som leder for konferansen i slutten av 2015.

"Det er en stor ære for meg å invitere denne gruppen med svært faglig kompetente musikkinspektører hit til Norges hovedstad", sier Lund.

Musikkinspektørene presenteres for Forsvarets stabsmusikkorpsEtter den faglige biten på konferansen vil Lund by gjestene på en liten smak av den norske forsvarskulturen. Gjestene vil dra på konsert med av de norske forsvarskorpsene, nemlig Forsvarets stabsmusikkorps som har tilholdssted på Akershus festning. Etter dette blir det også omvisning på Akershus slott. 

Publisert 13. juni 2016 15:53.. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:52.