FSMK ansatte tuttiFSMK ansatte tuttihttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK ansatt tutti.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=711Forsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed ForcesForsvarets stabsmusikkorpsThe Staff Band of the Norwegian Armed Forces

Forsvarets stabsmusikkorps

Forsvarets stabsmusikkorps er Norges største profesjonelle blåseorkester, og har vært med på samtlige tattoo-show siden det aller første Norsk Militær Tattoo i 1994

Norsk Militær Tattoo 2016:
Forsvarets stabsmusikkorps
- Oslo, Norge
39 musikere
Korpssjef: Major Ståle Hortman
Fagdirektør Andreas Hanson

forsvaret.no/stabsmusikken - facebook.com/stabsmusikken
Offisiell hashtag: #stabsmusikken

Forsvarets stabsmusikkorps (også kjent som Stabsmusikken) er det eldste og største av de norske militærkorpsene. Korpset ble opprettet i 1818, og og har siden vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret, i tillegg til ulike representasjonsoppgaver i både inn- og utland.

Utover offisielle oppdrag spiller holder Stabsmusikken en rekke konserter i sitt eget konsertlokale, Ridehuset Scene på Akershus festning. I sommersesongen spiller også korpset jevnlige paviljongskonserter etter vaktparadene ti Det Kongelige Slott, og inviterer til flere store utendørskonserter ved flotte Karpedammen Scene på Akershus festning.

Stabsmusikken har deltatt på Norsk Militær Tattoo siden starten i 1994. Korpset holder et svært høyt musikalsk nivå, og anses som et av verdens ledende militærorkestre. Korpset ble i 2014 og 2013 GRAMMY-nominert for sine innspillinger på plateselskapet 2L.

Mer informasjon om Stabsmusikkens tattoo-program legges ut på denne siden nærmere showet. Følg med!


Korpssjef: Sten Kristian Brath
Fagdirektør: Andreas Hanson

Videoklipp: Forsvarets stabsmusikkorps og Oslo Fagottkor fremfører "Norge i rødt, hvitt og blått" under forestillingen "Fri og bevare meg vel".


Publisert 29. mai 2015 14:34. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:48.