kultur_318_omnmtkultur_318_omnmthttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18629/media/PubImages/Om Tattoo.jpg

Om Norsk Militær Tattoo

Norges største innendørsshow avholdes i Oslo Spektrum annethvert år

Norsk Militær Tattoo er et militærmusikkshow som arrangeres annethvert år i Oslo Spektrum av Forsvarets musikk. Med nærmere 800 medvirkende er det Norges største innendørsshow. Deltakerne er fra Forsvarets musikk sine profesjonelle musikkorps, fra utenlandske profesjonelle militærmusikk korps og Hans Majestets Kongens Garde. I tillegg deltar kor og artister fra andre kunstarter.

Showet er sentrert rundt norsk- og internasjonal militærmusikk, fra klassisk, via marsjer til rytmisk underholdningsmusikk. Deltakerne presenterer egne showinnslag koordinert inn i en marsj- og drilloppvisning. Showet rundes av med en triumferende finale med samtlige medvirkende på scenen i Oslo Spektrum. 

I 1994 ble første Norsk Militær Tattoo (NMT) arrangert i Vikingskipet på Hamar.
NMT var da et samarbeidsprosjekt bestående av Hamar kommune, Janitsjarfestivalen på Hamar og Forsvaret.

I 1996, etter godkjenning av daværende Forsvarsminister (Jørgen H. Kosmo) og Forsvarssjef (General Arne Solli), ble det besluttet at NMT skulle arrangeres av Forsvarets musikk i Oslo Spektrum. Initiativtager til dette var daværende Musikkinspektør Oberst Christer Johannesen. Dette var starten på et tett og godt samarbeid mellom Forsvarsledelsen og Forsvarets musikk. NMT som etter hvert har blitt Norges største innendørs arrangement, gjennomføres hvert annet år. NRK har de siste 12 årene kjøpt visningsrettighetene til forestillingene og har hatt meget høye seertall.

Publisert 8. juni 2015 16:11. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 24. januar 2019 11:30.