NMT 2016 RAF QCS FullbreddeNMT 2016 RAF QCS Fullbreddehttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2016 RAF QCS Fullbredde.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3300RAF Queen's Colour Squadron (Storbritannia)RAF Queen's Colour Squadron RAF Queen's Colour Squadron (Storbritannia)RAF Queen's Colour Squadron

RAF Queen's Colour Squadron

RAF Queen’s Colour Squadron er blant de aller fremste drilltroppene i verden, og setter standarden for imponerende presisjon- og formasjonsdrill

Den seremonielle drilltoppen Queen's Colour Squadron holder til ved The Royal Air Force Norholt flystasjon, rett utenfor Westminster i London. Avdelingen ble opprettet så tidlig som 1920-tallet, og ble tildelt den ærefulle tittelen "Queen's Colour Squadron" i 1960 av Dronning Elisabeth II som en anerkjennelse av RAFs innsats for Storbritannia.

For Dronning og nasjonen

Dronningen ankommerQueen's Colour Squadron er Royal Air Forces representasjonsavdeling, og deltar på høyprofilerte seremonielle arrangement for Storbritannias forsvar, kongefamilien og nasjonen. Skvadronen er verdenskjent, og er ofte å se på TV – blant annet på den årlige kringkastede Festival of Remembrance i Royal Albert Hall og minneseremonien ved kenotafen (minnetavle for soldater som ikke ligger gravlagt på stedet) ved Whitehall i London.

For første gang i Norge

I Tattoo-sammenheng er Queen's Color Squadron en headliner, og de har vekket stor begeistring blant publikum på festivaler og tattooer også utover Storbritannia, i blant annet Berlin, Polen, Nederland, USA, Canada og Australia. I år får du sjansen til å oppleve denne helt unike drilltroppen på norsk jord da de besøker Norsk Militær Tattoo for aller første gang. Gå ikke glipp av denne unike gjesteopptredenen!

Guinness rekordbok

RekordinnehavereDet er faktisk verdensmestere vi har invitert til å innta Spektrum på årets tattoo. Queen's Colour Squadron er nemlig å finne i Guinness rekordbok for å ha gjennomført over utrolige 2.700.000 ulike formasjon- og våpeneksersiser på 23 timer og 55 minutter. Denne rekorden er det fortsatt ingen som har klart å slå, og så vidt vi vet er det vel ingen som har stamina til å i det hele tatt forsøke.

Mer informasjon om korpset og deres tattoo-program legges ut på denne siden nærmere showet. Følg med!


Publisert 4. august 2015 15:56. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:49.