Forsvarets musikkForsvarets musikkhttp://forsvaret.no/media/PubImages/FSMK ansatte trompet.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=896Sommermånedene er utesesong for korpsene i Forsvarets musikk. Du kan oppleve parader og konserter over hele landet!Sommermånedene er utesesong for korpsene i Forsvarets musikk. Du kan oppleve parader og konserter over hele landet!
PromenadekonsertPromenadekonserthttp://forsvaret.no/media/PubImages/LFMK 2015 Brodtekst Promenade.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2478

Sommerens konserter

Forsvarets musikk går sommermånedene i møte, og byr på mye mange flotte konserter og parader over hele landet!

Østlandet

Vaktparader i Oslo sentrumVaktparader i Oslo
Sommeren 2015
Paradesesongen er i full gang, og i år er det Forsvarets stabsmusikkorps, Kongelige norske marines musikkorps og Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps som leder an.

Edvin SimenstadEksamenskonsert: Edvin Simenstad
Torsdag 4. juni kl. 19:00 - Norges musikkhøgskole
Forsvarets stabsmusikkorps
Gratis entré

Sesongen 2014/2015 har Edvin hatt praksis hos Forsvarets Stabsmusikkorps og fagdirektør Andreas Hanson. Han har fulgt Stabsmusikken og Hansons forberedelser og fremførelser - og nå deltar Stabsmusikken på hans eksamenskonsert.


Musikkpaviljongen i StudenterlundenPaviljongskonsert
Onsdag 10. juni ca. kl. 14:00 - Musikkpaviljongen i Studenterlunden, Oslo
Avmarsj fra Akershus festning kl. 13:10
Forsvarets stabsmusikkorps
Dirigent: Even Kruse Skatrud

Siden 1880 har Stabsmusikken gledet Oslo-borgere med konserter i musikkpaviljongen utenfor Nationaltheatret. Paviljongen ble i sin tid bygget til Stabsmusikken, og korpset benytter den fortsatt flittig i sommerhalvåret den dag i dag. Paviljongskonsertene våre holdes i etterkant av korpsets vaktparader til slottet, og skal spre glede blant publikum gjennom sommerlig og underholdende musikk. Du kan også nyte en is, kaffe eller lignende på de mange nærliggende uteserveringene. Program: Light/jazz

Paviljongskonsert
Fredag 12. juni ca. kl. 13:30 - musikkpaviljongen i Stundeterlunden, Oslo
Avmarsj fra Akershus festning ca kl. 13:00
Forsvarets stabsmusikkorps

Denne fredagen presenterer Stabsmusikken "årets marsjhefte", og du får anledning til å høre samtlige ståmarsjer som er valgt ut for sommeren!
Merk at paraden kun går fra Akershus festning til paviljongen denne fredagen!Hovedøen Social ClubHovedøen Social Club møter Marinemusikken
- Torsdag 11. juni kl. 19:30 - Karpedammen Scene, Akershus festning
- Fredag 12. juni kl. 20:00 - Bøkeskogen, Larvik
Kongelige norske marines musikkorps
Hovedøen Social Club
Billetter Oslo - Billetter Larvik

Hovedøen Social Club kjennetegnes for å lage cubanske versjoner av norsk populærmusikk av ikke helt ny dato. Denne lett usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Ønskekonserten, Norsktoppen, Grand-Prix, VG-lista, osv. har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger trekker på smilebåndet og kjenner det rykker i dansefoten. Når Hovedøen Social Club nå samarbeider med Marinemusikken, et av landets beste blåseorkestre, kan publikum forvente seg ikke mindre enn musikalsk magi.


Reidun SætherPiknik på festningen
20. juni kl. 14:00 - Karpedammen Scene, Akershus festning
Forsvarets stabsmusikkorps m/Reidun Sæther
Dirigent: Andreas Hanson
Gratis entré

Kom i riktig midtsommerstemning med Stabsmusikken på vårens store avslutningskonsert. Vi inviterer nemlig til en musikalsk piknik i vakre grønne omgivelser ved Karpedammen på Akershus festning. Programmet denne ettermiddagen er av lett og sommerglad karakter, og vi gjestes av superstemmen Reidun Sæther som vil fremføre flere låter i ulike sjangre underveis.


Maria MenaFyrverkerikonserten 2015
Fredag 26. juni kl. 22:00 - Vollen, Karljohansvern, Horten
Kongelige norske marines musikkorps
Dirigent: Bjarte Engeset
Konferansier: Finn Bjelke
Billetter

Kongelige Norske Marines Musikkorps og Vestfoldfestspillene inviterer for 24. gang til Fyrverkerikonserten, en gedigen festkveld med storslagent musikalsk fyrverkeri på en av Vestfolds mest spektakulære utendørsarenaer på Vollen på Karljohansvern i Horten. Marinemusikken er i år stolte over å presentere Maria Mena som årets hovedsolist under Fyrverkerikonserten. Konferansier blir ingen ringere enn ordsmed og Popquiz-general Finn Bjelke. Konserten har nærmest blitt en institusjon i Vestfold og markerer starten på sommeren med et smell!

Hilde Louise AsbjørnsenSinatra 100
Fredag 14. august kl. 20:00 - Chat Noir, Oslo
Kongelige norske marines musikkorps
Hilde Louise Asbjørnsen, Ingar Kristiansen
Billetter

I år markerer Marinemusikken Sinatras 100 års fødselsdag med en fantastisk konserthyllest. På scenen finner du Marinemusikkens Storband, Hilde Louise Asbjørnsen og Ingar Kristiansen og The Sinatra Songbook.For mange er Sinatra kjent som ”The Voice”, ”The Sultan of Swoon” og ”Chairman of The Board”. For de fleste er han rett og slett kjent som det 20. århundrets største vokalist. Dette blir garantert en konsert som vil få det til å svinge i ærverdige Chat Noir!


Karpedammen SceneSommerkonsert
Torsdag 20. august kl. 13:00 - Karpedammen scene, Akershus festning
Kongelige norske marines musikkorps
Fri entré!

Kongelige norske marines musikkorps inviterer til operakonsert med morgendagens operastjerner: sopranen Vigdis Unsgård og tenor Petter Wulfsberg, begge fra Den Norske Opera. I tillegg vil korpset invitere med seg en utvalgt deltager fra Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse til denne flotte utendørskonserten i historiske omgivelser ved Karpedammen på Akershus festning


Gustav MahlerOslo Kammermusikkfestival: Mahler og militærmusikken

20. august kl. 19:00 - Ridehuset Scene, Akershus festning

Forsvarets stabsmusikorps m/Arve Tellefsen, Randi Stene, Håvard Stensvold m.fler
Dirigent: Andreas Hanson
Billetter

Gustav Mahlers vokste opp i den Mähriske garnisonsbyen Jihlava i tsjekkia, hvor det lokale militærorkesteret stod sentralt i byens musikk- og kulturliv. Militærorkestret skulle bety mye for Mahler i oppveksten, og for de som kjenner Mahlers musikk godt så kommer det militære nærværet i hans musikk meget godt frem. Eksempler på dette er sorgemarsjer, triumfmarsjer, trumpetsignal og trommeinnslag. På denne konserten vil Stabsmusikken i første avdeling presentere et autentisk program opprinnelig fremført av det 49. infanteriregimentets musikkorps i Jihlava, og i andre avdeling settes det lys på Mahlers seks soldatsanger fra "Des Knaben Wunderhorn".

Midtnorge


Maj Britt AndersenFolk er rare
- Fredag 5. juni kl. 11:30
Rådhusplassen i Børsa
- Lørdag 6. juni kl. 12:15
Kristiansten festning
Luftforsvarets musikkorps
Maj Britt Andersen
Dirigent: Major (r) Leif Arne Pedersen

Luftforsvarets musikkorps har med seg Maj Britt Andersen på denne sprudlende konserten som er akkurat passe rar og fin. Hun er en av Norges mest kjente og kjære musikere i sjangeren barnemusikk og feirer i år 40-årsjubileum som artist. På denne utekonserten disker Luftforsvarets musikkorps opp feiende, flott korpsmusikk med smakebiter fra Maj Britts forunderlige sangunivers.

Promenadekonsert med Luftforsvarets musikkorpsPromenadekonserter
- Torsdag 11. juni kl. 12:00 - Hospitalsparken, Trondheim
- Torsdag 11. juni kl. 16:00 - Stiftsgårdsparken, Trondheim
- Fredag 12. juni kl. 17:00 - Kristiansten festning i Trondheim
Luftforsvarets musikkorps - Dirigent: Cathrine Winnes
Gratis entré

Luftforsvarets musikkorps har en lang tradisjon med å spille lette, klassiske utendørskonserter, og den aller første promenadekonserten sies å ha funnet sted på Brattøra i 1823(!). Velkommen til musikalske opplevelser i vakre omgivelser i Trondheim!

Nord-Norge

Forsvarets musikkorps Nord-NorgeParadekonserter
- Onsdag 10. juni - Generalhagen, Harstad
- Torsdag 11. juni - Generalhagen, Harstad
Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Dirigent: Terje Boye Hansen
Marsjering fra kulturhuskaia kl. 11:30 - Konsertstart kl. 12:00

Forsvarets musikkorps Nord-Norge lar sommeren slippe løs med lette toner i parken. Ta med matpakken og nyt en musikalsk lunsj i det fri!


Dirigent Terje Boye HansenFestkonsert for Nord-Norsk musikkstevne
Fredag 13. juni kl. 20:00 - Harstadhallen
Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Dirigent: Terje Boye Hansen
Mer informasjon finner du på NNMFs hjemmesider

Nord-Norsk musikkstevne arrangeres i år for 38. gang, og Forsvarets musikkorps har blitt invitert til å holde festkonserten på denne store korpsfesten som avholdes i Harstad. På programmet står klassiske verk av blant annet Mikhail Glinka, Georges Bizet og Ralph Vaughan Williams.


Festspillene i Nord-NorgeFestspillene i Nord-Norge:
Parkkonsert med Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Søndag 21. juni kl. 13:00 - Generalhagen, Harstad
Dirigent: Terje Boye Hansen
Gratis entré!

Da Forsvarets musikkorps Nord-Norge lød navnet Divisjonsmusikken var de ofte å se i paviljongen i Generalhagen i sommerhalvåret. For første gang på mer enn 10 år skal dette skje igjen. Litt spesielt med denne parkkonserten er at den får et "kammer"-preg! Korpset deles nemlig i to og vi får både møte et messingensemble og et ensemble med treblåsere. Konserten er del av det offisielle programmet for Festspillene i Nord-Norge 2015.


Arkady ShikloperFestspillene i Nord-Norge:

Arkady Shilkloper møter Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Mandag 22. juni kl. 18:00 - Storsalen, Harstad Kulturhus
Dirigent: Fagdirektør Alexander Hanson
Billetter

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, hele Nord-Norges korps,  har invitert den verdenskjente, russiske hornisten Arkady Shilkloper til Storsalskonsert under Festspillene. Ett horn fra øst og tjueni blåsere fra nord inviterer til en fantastisk reise i russisk musikk fra før og nå. Konserten er del av det offisielle programmet for Festspillene i Nord-Norge 2015.Alexander HansonFestspillene i Nord-Norge:
Parkkonsert: Sverige er også Øst!
Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Dirigent: Fagdirektør Alexander Hanson
Gratis entré!

Under vignetten stemmer fra øst falt det naturlig å gi Forsvarets musikkorps Nord-Norges østligste stemme en egen sommerkonsert. Sjefdirigent Alexander Hanson fra Stockholm får leke seg med sommerlige toner fra vårt naboland Sverige. Ta lunsjen i det fri og nyt programmet! Konserten er del av det offisielle programmet for Festspillene i Nord-Norge 2015.


Forsvarets musikkorps Nord-NorgeFestspillene i Nord-Norge:
Marsj i parken
Marsjering fra kulturhuskaia ca. kl. 12:30 - Konsertstart i Generalhagen ca. kl. 13:00
Forsvarets musikkorps Nord-Norge
Gratis entré

Forsvarets musikkorps Nord-Norges siste bidrag under Festspillene i Nord-Norge blir en ren marsjkonsert i Generalhagen.

Vestlandet

L'homme Armée
5. juni kl. 19:30 - Domkirken, Bergen
Sjøforsvarets musikkorps
Dirigent: Ingar Bergby

Sjøforsvarets musikkorps har markert seg spesielt innen samtidsmusikk, og er blant de ensembler i Norge som bestiller flest verk. Korpset står for tallrike urframføringer, festivalopptredener og utgivelser. På denne konserten framfører korpset et knippe verk som er bestilt de senere årene, hvor alle komponistene virkelig har tatt utfordringen om å skrive nytt for korps.

Sjøforsvarets musikkorps byr på sommerkonserter i Bergen!Sommer i Bergen
- Onsdag 17. juni kl. 12:00 og kl. 14:00 - Musikkbygget på Koengen
- Torsdag 18. juni kl. 12:00 og kl. 14:00 - Borggården, Bergenhus festning
- Fredag 19. juni kl. 12:00 og kl. 14:00 - Borggården, Bergenhus festning
Konsertene i Borggården flyttes til Musikkbygget på Koengen dersom dårlig vær
Sjørforsvarets musikkorps
Dirigent: Ingar Bergby

Sjøforsvarets musikkorps med fagdirektør Ingar Bergby feirer sommeren i Bergen med flotte formiddagskonserter på Koengen og Bergenhus festning! Konsertene er gratis!

Sørlandet

Paviljongkonsert
18. juni kl. 12:15 - Paviljongen ved øvre torg, Kristiansand
Luftforsvarets musikkorps
Dirigent: Leif Arne Pedersen
Gratis entré!

I anledning General Wergelands 200-års dag reiser Luftforsvarets musikkorps fra Trondheim helt til Kristiansand for å delta på ulike markeringer. I den forbindelse avholder også korpset en egen paviljongskonsert ved øvre torg i sentrum. Luftforsvaret har en lang tradisjon med å spille lette, klassiske utendørskonserter - velkommen til en hyggelig utendørskonsert.

Publisert 4. juni 2015 12:01. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:48.