NMT 2018 Marinierskapel der Koninklijke MarineNMT 2018 Marinierskapel der Koninklijke Marinehttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2018 Marinierskapel der Koninklijke Marine.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=10969The Marine Band of the Royal Netherlands Navy

The Marine Band of the Royal Netherlands Navy - NMT 2018

Med hele 53 musikere representeres Nederland på Norsk Militær Tattoo 2018. Korpset anses som et av verdens absolutt fremste blåseorkestre!

The Marine Band of the Royal Netherlands Navy er et av de 3 profesjonelle militærkorpsene i det nederlandske forsvaret, og består av hele 53 musikere! Det store Korpset er kjent for sin musikalske bredde, og med enestående klang og utstråling anses korpset i dag som et av verdens absolutt fremste blåseorkestre. Korpsets hovedoppgave er å sørge for musikk ved statlige og militære seremonier, samt å bidra med musikalske opplevelser som en del av PR-aktiviteter på vegne av det nederlandske forsvaret.

Det nederlandske Marinekorpset er kjent for sine todelte konserter, der de i første halvdel vektlegger symfonisk blåsemusikk med solister fra egne rekker. Etter pausen rigges det om til storbandsoppsett, og publikum får oppleve jazz, pop og annen moderne rytmisk musikk. Korpset er dessuten verter for The Netherlands Military Tatto i Rotterdam (Stichting Nationale Taptoe).

Korpset har et stort publikum i Nederland, men har også bygget opp et stort internasjonalt publikum gjennom tattoodeltagelser og deres mange kritikerroste CD-utgivelser. I tattoosammenheng er de kjent imponerende drilloppvisninger og display i tillegg til et særdeles høyt musikalsk nivå.

Marinekorpset har opptrådt i mesteparten av Europa, i tillegg til land som Aruba, Curaçao, Japan, Russland, De forente arabiske emirater og USA.

Sjefsdirigent: Major Arjan Tien
Major Arjan Tien. Foto: Gerard WoittiezArjan Tien er sjef og kunstnerisk leder for The Marine Band of the Royal Netherlands Navy. Arjan har sin utdannelse i fiolin og bratsj fra Utrecht musikkonservatorium, og oppnådde toppkarakterer.

Mellom 2006-2012 var han kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Magogo Kammerorkester.

 


 


Publisert 25. oktober 2017 14:14. av Norsk Militær Tattoo. Sist oppdatert 15. april 2018 17:15.