NMT 2015 Polish Boarder GuardNMT 2015 Polish Boarder Guardhttp://forsvaret.no/media/PubImages/NMT 2015 Polish Boarder Guard.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=2617

The Representative Band of the Border Guard of the Republic of Poland

Det polske Border Guard Band stiller med sine velkjente grønne kapper hatter med ørnefjær på Norsk Militær Tattoo 2016
Det polske Border Guard Band ble opprettet i 1956 og er nært tilknyttet den polske grensevaktens Karpatiske Brigade. De har siden 1973 vært det polske forsvarets fremste representasjonsorkester, noe som innebærer en rekke offisielle oppdragbåde på vegne av forsvaret og Polen som Nasjon. Korpsets repertoar har stor bredde, og spesielt kjent er de for å både ivareta og videreføre folkemusikktradisjonen fra Podhale-regionen i Sør-Polen.

Global suksess

De polske alpehornene er et av korpsets varemerkerBandet har gjort stor suksess også utenfor Polens grenser, og har de siste årene deltatt på mange store internasjonale festivaler og tattooer i Tyskland, Belgia, Danmark, Slovakia, Italia, Ungarn, Russland, Hviterussland, Vatikanstaten, Litauen,
Tsjekkia og USA. Mye av grunnen til denne suksessen er korpsets spektakulære paradedriller, hvor musikkens rytmikk gjenspeiles i en imponerende detaljert koreografi. Bandet er også aktive når det gjelder innspillinger, og har opparbeidet et arkiv med både klassisk, regional og populærmusikk.

Historiske instrumenter

Det polske Border Guard Band har også gjort seg kjente gjennom sitt bruk av tradisjonelle historiske instrumenter. Blant disse kan vi nevne Trombity Beskidzkie som minner om alpehorn, sekkepiper og sauebjeller. Tamburmajoren bærer også på en historisk, ornamentert øks som også brukes i den Sør-Polske folkedansen som kan ses i videoen nedenfor!

Mer informasjon om korpset og deres tattoo-program legges ut på denne siden nærmere showet. Følg med!
 


Publisert 15. juni 2015 10:37. av Rohan Sandemo. Sist oppdatert 28. juni 2016 10:48.