kultur_908_theunitedstatesarmyfkultur_908_theunitedstatesarmyfhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=13466/media/PubImages/NMT 2018 Karusell US Army 3.jpg
kultur_908_theunitedstatesarmyfkultur_908_theunitedstatesarmyfhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=13467/media/PubImages/NMT 2018 Karusell US Army.jpg
kultur_908_theunitedstatesarmyfkultur_908_theunitedstatesarmyfhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=13468/media/PubImages/NMT 2018 Karusell US Army 2.jpg
kultur_908_theunitedstatesarmyfkultur_908_theunitedstatesarmyfhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=13469/media/PubImages/jazzambassadors-kalender.jpg

The United States Army Field Band - NMT 2018

En sensasjonell nyhet: Den amerikanske hærens fremste ambassadører kommer til Norsk Militær Tattoo!

​En sensasjonell booking!

Møt The United States Army Field Band i Oslo Spektrum i deres utrolige presentasjon av Amerika og den amerikanske hæren. Konsertorkesteret og The Soldier's Chorus tilbyr publikum en sjangerbredde uten like. Fra marsjer og amerikanske favoritter, klassiske mesterverk, nyskrevne korpsverk, a cappella arrangement, Broadway musikaler, til opera og mye mye mer. I tillegg får du også møte militærets (og  beste utøvere i swing: The Jazz Ambassadors, roset av kritikere og elsket av publikum over hele verden. Nå kommer altså et virkelig sensasjonelt ensemble til Norsk Militær Tattoo, og det vil du ikke gå glipp av!

Fire selvstendige ensembler

The United States Army Field Band teller totalt 100 musikere, og er en turnerende avdeling i den amerikanske hæren. Korpset holder over 400 konserter årlig, og gjør tusenvis av opptredener for publikum i alle aldre. Korpset omtales som Hærens musikalske ambassadører, og de er desidert et av det amerikanske forsvarets viktigste omdømmebyggere.

Musikkoffiserene har opptrådt live, på radio og på tv i samtlige av Amerikas 50 stater, og utenlandsoppdragene teller nå 25 land fordelt på fire kontinenter. Siden stiftelsen i 1946 har avdelingen gått fra å kun være ett orkester – The Concert Band – til å utvides til fire separate ensembler. The Soldier’s Chorus vokste frem etter at musikerne i orkesteret gikk sammen og fremførte enkelte vokalinnslag på sine konserter. Med tiden begynte de å fremføre mer avanserte arrangement av populærmusikk, ofte i såkalt glee-club stil. I 1957 innførte de for aller første gang opptaksprøver for koret. I 1974 skrev korpset historie når avdelingens aller første kvinnelige musiker ble ansatt som korist. I dag følger koret fortsatt konsertorkesteret, men har også mange selvstendige opptredener og samarbeid med andre musikkorganisasjoner og aktører.

 


Swing og jazz har alltid vært stort i USA, og The Army Field Band har hatt standardlåter på repertoaret helt siden sine tidlige dager. På 60-tallet begynte imidlertid et adskilt storband å ta form, og i 1969 ble The Jazz Ambassadors anerkjent som et selvstendig ensemble under Field Band-paraplyen. Dette storbandet, som også iblant bare kalles ”America’s Big Band”, har siden den gang etablert seg som et av verdens beste storband, og opptrer ved de største jazzfestivalene verden over. Gjennom historien har flere av verdens mest legendariske jazzmusikere spilt i storbandet, blant annet Louis Armstrong, Dizzie Gillespie, Benny Goodman og Duke Ellington.

 

I 1981 tiltrakk korpset nok en gang et helt nytt publikum når de etablerte det mer moderne bandet The Volunteers, som hovedsakelig har fokusert på mer moderne sjangre som pop, rock, country og R&B. The Volunteers er musikalsk det mest sjangersmidige av korpsets fire ensembler, og de opptrer årlig på en rekke ulike festivaler, sportsevenement, veteransykehus, videregående skoler med mer.


Et flaggskip for USA

Korpset holder konserter over hele USA.The United States Field Band spiller en viktig rolle i seremonielle og konstitusjonelle begivenheter, og de har viktige oppdrag både på vegne av hæren, forsvaret og presidenten. De har også bidratt med musikk på store begivenheter som f.eks. de olympiske leker i 2002, World Series, The National Memorial Day Concert, for å nevne noen. Hvert fjerde år har korpset dessuten en helt spesiell oppgave. De står nemlig for den musikalske delen av seremonien for presidentens innsettelse.

Til tross for disse høyprofilerte oppgavene er The United States Army Field Band hovedoppgave likevel å representere den amerikanske hæren gjennom opptredener over hele USA, fra de største konserthusene til skoler og barnehager.

At de nå har sett en mulighet til å reise over havet til oss i Norsk Militær Tattoo er en kjempebegivenhet, og vi er svært stolte av å kunne presentere de som våre gjester i Oslo Spektrum. Du vil oppleve både konsertorkesteret og The Jazz Ambassadors, samt solister fra The Soldier's Choir!
Publisert 22. desember 2017 22:48. av Norsk Militær Tattoo. Sist oppdatert 15. april 2018 16:05.