kultur_1161_olebørudsyngerearthwkultur_1161_olebørudsyngerearthwhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=19455/media/PubImages/Toppbilde_EWF_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt24. august 2019 20:00
StedKarpedammen scene
Type hendelseKonsert

Ole Børud synger Earth, Wind & Fire

Opplev det funky trøkket i låtene «September" og "Boogie Wonderland" når Ole Børud med flere synger med Stabsmusikken i ryggen. Ta på danseskoene og kom! Vi lover fest på utendørsscenen ved Karpedammen på Akershus festning.

Konsertinformasjon
Lørdag 24. august kl. 20.00 - Karpedammen Scene, Akershus festning
Forsvarets stabsmusikkorps
Solister: Ole Børud, Marianne Pentha, Frode Vassel, Karianne Kjærnes
Dirigent: Oberstløytnant Lars Erik Gudim

Billetter: 395,– / 325,–/150,–
Billettsalg: www.hoopla.no

Dørene åpner 1 time før konsertstart. Alle rettigheter. 
Utendørs konsert med ståplasser. 
Stoler tilgjengelig på siden ved behov.

kjøp billetter nå


Earth, Wind & Fire

Earth, Wind & Fire ble dannet i Chicago i 1970 av trommeslageren, komponisten og sangeren Maurice White (1941-2016). Med sin spesielle blanding av soul, funk, pop, disco og elementer fra jazz og afrikansk musikk var bandet et av de største navn i 1970-årenes amerikanske populærmusikk. Den ble også berømt for sitt utrolige sceneshow, inspirert av egyptisk mytologi. 

Besetningen har skiftet en del men etter gjennombruddet i 1975 med hitene Shining Star og That's The Way Of The World besto bandet også av Maurices brødre Fred White på trommer og Verdine White på gitar, Philip Bailey med falsettvokal, Ralph Johnson på trommer, Larry Dunn på keyboard, Al McKay på gitar, Johnny Graham på gitar og Andrew Woolfolk på saxofon og fløyte. Disse ni medlemmene fikk stor suksess med singlene Sing A Song i 1975; Getaway og Saturday Nite i 1976; Serpentine Fire i 1977; Fantasy, Got To Get You Into My Life og September i 1978; discolåta Boogie Wonderland (et samarbeid med The Emotions) og balladen After The Love Has Gone i 1979; samt albumene Gratitude (1975; live); Spirit (1976), All 'N All (1977), I Am (1979) og Faces (1980). 

Fra 1976 var Earth, Wind & Fire utvidet med blåserrekken The Phenix Horns, som på 1980-tallet spilte på en rekke plater med kjente artister. Foran albumet Raise! (1981) og dets store hit Let's Groove, ble McKay erstattet av gitaristen Roland Bautista. Deretter sank platesalget, og bandet ble oppløst i 1984. Det ble reorganisert i 1987 av Verdine og Maurice White, Bailey, Woolfolk og Johnson, men uten å gjenvinne sin tidligere posisjon. Maurice White sluttet å turnere i 1996 fordi han hadde fått Parkinsons sykdom, men spilte likevel på platene. Earth, Wind & Fire var per 2009 ledet av Philip Bailey, Ralph Johnson og Verdine White. De holder fortsatt jevnlig konserter, hovedsakelig i USA.

Les mer om Earth Wind & Fire på deres nettside.

 

 

kultur_1161_olebørudsyngerearthwkultur_1161_olebørudsyngerearthwhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=19456Foto (fra venstre): Christoffer Krook, Johannes Andersen, Erik Dyrhaug/NRK/media/PubImages/Solistene_1158x651.jpgMedvirkende:

Ole Børud
Ole Børud startet sin musikalske karriere allerede som femåring. Han var minstemann i det populære og bereiste familiebandet Børudgjengen som senere tok navnet Arnold B Family.

Siden 16-årsalderen har han vært profesjonell musiker. Først i familiens egne band, i metalgruppen Extol, som korist og sessionmusiker, men først og fremst som vokalist, gitarist og låtskriver – i verdensklasse – i sitt eget band. Han solodebuterte med Shakin' the Ground i 2008, og fortsatte med Keep Movin' (2011) og Stepping Up i 2015 – alle klassiske utgivelser i denne unorske sjangeren kalt «soul/funk». 

I 2018 fikk Ole en voldsom oppsving i Norge med en sterk deltagelse i tv-programmet Stjernekamp. Han har også en stor fanskare ellers i verden og har opptrådt på store arenaer i blant annet USA og Japan.

Marianne Pentha 
Marianne Pentha er en ettertraktet sanger med varierte oppdrag over hele landet. Hun har vært deltager både i The Voice og Beat for Beat. Hun er vokalist i bandet Popzilla som var husband i 3 uker på NRK Sommeråpent i 2016. Våren 2017 ga hun ut sin første plate med det samiske jazz/pop-bandet Ánnásuolo, og plate nummer to kommer i 2019. De siste årene har hun i tillegg til sine soloprosjekter gjort seg bemerket som korist for artister som Noora Noor, Jarle Bernhoft, Sivert Høyem og CC Cowboys. 

Frode Vassel
Frode Vassel har studert på NISS og Norges Musikkhøgskole og jobbet freelance siden studiene. Han synger fast i flere ulike band, og korer blant annet for artistene Maria Mena og Ylvis. Over flere sesonger har han vært vokalist i TV-programmet "Skal vi danse", og har ved mange anledninger også koret i "The Voice", "Idol" og "Allsang på Grensen". Han har vært korist for de norske innslagene i Eurovision Song Contest i 2017 og 2018, og vil også kore for Keiino i 2019. Dere som besøkte Norsk Militær Tattoo i 2018 husker han som solist på finaleinnslaget.

Karianne Kjærnes
Karianne Kjærnes jobber som sanger, artist og skuespiller. Hun har lang erfaring fra revy- og teaterscenen og har deltatt i en rekke oppsetninger på ulike scener. I tillegg til å være en profilert soloartist, er hun en av Norges mest fremtredende korister. Du har garantert sett og hørt henne  i TV-produksjoner som Beat for Beat, Nobelkonserten, Spellemannsprisen, Allsang på grensen, Hver gang vi møtes og Melodi Grand Prix. Karianne har lang erfaring fra ulike band, vokalgrupper og storband. I disse dager er hun aktuell med det musikalske og humoristiske soloshowet «Bare Karianne» på Verket Scene i Moss.

 

 

kultur_1161_olebørudsyngerearthwkultur_1161_olebørudsyngerearthwhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20153Lars Erik Gudim er kveldens dirigent/media/PubImages/Gudim_1158-651.jpg
kultur_1161_olebørudsyngerearthwkultur_1161_olebørudsyngerearthwhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20154/media/PubImages/FSMK-2018-Fullbredde.jpg


Lars Erik Gudim
Lars Erik Gudim er oberstløytnant og ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først studerte trombone, og deretter komposisjon. Gudim er kjent for sine lekende arrangementer og komposisjoner, og har skrevet for utallige orkestre og storband og samarbeidet med artister som Jacob Collier, Dee Dee Bridgewater, Martial Solal, Bill Champlin, Lill Lindfors og Nils Landgren. I januar arrangerte han låter til og dirigerte våre populære nyttårskonserter som denne gangen var en hyllest til Quincy Jones. Tidligere i vår arrangerte og dirigerte han Chicago-konserter med våre kollegaer i Hærens musikkorps. Han spiller jevnlig med sitt eget orkester og gjesteartister på Herr Nilsen i Oslo.

Forsvarets stabsmusikkorps
Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med sine 37 fast ansatte musikere. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon med tilholdssted på Akershus festning. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og Forsvaret. Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott. Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer. 


Publisert 2. mai 2019 11:00. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 20. august 2019 10:56.