kultur_1169_sensommerkveldpåoscakultur_1169_sensommerkveldpåoscahttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20120/media/PubImages/Oscarshall_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt12. september 2019 19:00
StedOslo
Type hendelseKonsert

Sensommerkveld på Oscarshall

Bli med på konsert i de idylliske omgivelsene ved lystslottet Oscarshall på Bygdøy. Vi byr på små og store klassikere fra et bredt repertoar.

Konsertinformasjon:
Torsdag 12. september kl. 19.00
Oscarshall (utendørs)
Forsvarets stabsmusikkorps
Gjestesolist: Jonathan Aleksander Mikkelborg (trompet)
Konferansier: Henriette Steenstrup
Dirigent: Ingar Bergby​

Etter et vellykket samarbeid i anledning en konsert-gave til Kongeparets gullbryllup i fjor, har vi også i år inngått et samarbeid med Det kongelige hoff om å holde en konsert ute på vakre Oscarshall når sommeren er på hell og vi snart flytter inn i konsertsalene. Lystslottet og parken omkring danner den perfekte rammen for en akustisk konsert, og vi byr på små og store klassikere fra et bredt repertoar.     

PROGRAM & MEDVIRKENDE

Kveldens program er tilgjengelig og variert med verk av komponister som Grieg, Halvorsen, Tveitt og Grainger. Og hva passer vel bedre på en sensommerkveld enn selveste «Sommernatt ved fjorden» av Ketil Bjørnstad?

Dirigent er Ingar Bergby, som siden 2015 har vært kunstnerisk leder hos våre kollegaer i Sjøforsvarets musikkorps. Han er en ettertraktet dirigent både innen samtidsmusikk, opera og klassisk musikk.

Tidligere i vår fikk vi stifte bekjentskap med den talentfulle, unge trompetisten Jonathan Mikkelborg gjennom et konsertsamarbeid med Barratt Due musikkikstitutt. Nå har vi invitert med oss Jonathan til å være solist i to sjarmerende trompetstykker av den amerikanske komponisten Leroy Anderson. Jonathan er 12 år, spiller i Grefsen Skolekorps og har Elin Holmen Kurverud som trompetlærer ved Musikk på Majorstuen skole, som er et grunnskoletilbud med fordypning i klassisk musikk, drevet av Majorstuen Skole og Barratt Due musikkinstitutt.

Vi er også glade for å ha med oss komiker og skuespiller Henriette Steenstrup som kveldens konferansier. Hun er en av Norges fremste skuespillere og komikere, kjent fra TV, film og scene. Hun er utdannet fra Statens Teaterhøgskole, og har i de senere årene utmerket seg i sentrale humorproduksjoner på TV, og sist sett i TV-serien " En får væra som en er" på TV2. 


PRAKTISK INFORMASJON

Konserten holdes utendørs, uansett værmelding. Husk klær etter vær. 
Det blir satt opp benker, og i tillegg kan publikum sette seg på gressplenene omkring. Det er ikke anledning til å parkere ved Oscarshall. Vi anbefaler buss 30 til Norsk folkemuseum. Derfra er det noen minutters spasertur til Oscarshall.
Porten åpner klokken 18.00. Konserten starter klokken 19.00. Varighet: 90 minutter.
Billetter kan kjøpes på Hoopla.no eller ved ankomst. Fri plassering.

FORSVARETS STABSMUSIKKORPS

Forsvarets stabsmusikkorps er landets og Forsvarets viktigste representasjonsorkester og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset er også kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning til Det kongelige slott i sommerhalvåret. Hver 17. mai har Forsvarets stabsmusikkorps det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog. I 2018 fylte det tradisjonsrike orkesteret 200 år og er dermed den eldste musikkinstitusjonen i hovedstaden.

OSCARSHALL

Lystslottet Oscarshall ligger ved Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. Anlegget regnes som et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. Det vil ikke være anledning til å se Oscarshall fra innsiden i forbindelse med konserten, men publikum kan gjerne besøke parken omkring.

Billetter: Voksne: 200,– Barn: 60,–

Kjøp billetter her

Publisert 15. august 2019 15:29. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 19. august 2019 09:52.