kultur_1101_stabsmusikkensnyttårkultur_1101_stabsmusikkensnyttårhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18514/media/PubImages/Nyttarskonserter_nett2.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt17. januar 2019 18:30
Sluttidspunkt19. januar 2019 18:30
StedØstlandet, Akershus festning (Oslo), Kongsvinger, Rena
Type hendelseKonsert

Stabsmusikkens nyttårskonserter 2019

Årets nyttårskonserter er en hyllest til den legendariske musikeren, komponisten og produsenten Quincy Jones. Med seg har Stabsmusikken de fantastiske solistene Knut Anders Sørum og Kim Fairchild.

Konserter:
​Torsdag 17. januar kl. 18:30 - Åmot kulturhus, Rena
Gratisbilletter (kr 25,- på nett) legges ut fredag 11. januar kl. 09:00 på kulturhuset / www.amotkulturhus.no
Fredag 18. januar kl. 19:00 - Ridehuset, Akershus festning
UTSOLGT
Lørdag 19. januar kl. 17:00 - Rådhus-teatret, Kongsvinger
Billettsalg: www.radhusteatret.no

Stabsmusikkens nyttårskonserter 2019 feirer Quincy Jones' fantastiske musikk. Som tenåring var han bestevenn med Ray Charles, i 1956 spilte han trompet i bandet bak Elvis Presley på hans første TV-opptredener og han samarbeidet tett med Frank Sinatra. Men han vil for alltid huskes best som produsent for Michael Jacksons største hits, inkludert albumet ”Thriller” og veldedighetssangen ”We Are the World”. 

I løpet av sin karriere har han mottatt hele 79 Grammy-nominasjoner (!) både som artist, arrangør og produsent innen 10 ulike sjangre, vunnet 26 av dem og solgt millioner av plater. I tillegg er han én av kun femten som har mottatt æresprisen Grammy Legend Award. 

Quincy Jones er fortsatt aktiv og sommeren 2018 holdt han flere konserter både i Europa og USA i anledning sin egen 85-årsdag. I høst kom dokumentarfilmen ”Quincy” som er laget av datteren Rashida Leah Jones og tilgjengelig på Netflix.

Kveldens program blir et herlig utvalg fra Jones' mangfoldige karriere, og vi beveger oss i sjangre som storband, jazz, pop og filmmusikk. Med oss har vi også de fantastiske solistene Knut Anders Sørum og Kim Fairchild. Gled dere!

 

 

kultur_1101_stabsmusikkensnyttårkultur_1101_stabsmusikkensnyttårhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18509Kim Fairchild - Foto: Torstein Gamst/media/PubImages/KimFairchild_1158x651.jpg
kultur_1101_stabsmusikkensnyttårkultur_1101_stabsmusikkensnyttårhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18510Knut Anders Sørum/media/PubImages/KAS_1158_651.jpg
kultur_1101_stabsmusikkensnyttårkultur_1101_stabsmusikkensnyttårhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=18511Lars Erik Gudim - Foto: Marion Aaserud Dahlen / Forsvaret/media/PubImages/Gudim_1158-651.jpg


SOLISTER:

Kim Fairchild er sanger, skuespiller og entertainer, født i New York og oppvokst i Bergen. Fairchild har medvirket i en rekke norske TV-produksjoner, som Lollipop, Beat for beat, God Morgen, Norge! Sammen med bandet sitt har hun turnert i hele Norge og og har med sin røffe soul/jazz/rock-stemme blitt sammenlignet med Aretha Franklin og Tina Turner. Hun har sunget jevnlig hos våre kollegaer i Kongelige norske marines musikkorps og har det siste året vært en av stjernene på musikalsuksessen "Book of Mormon" ved Det norske teater.

Knut Anders Sørum fra Toten vant den norske Melodi Grand Prix 2004 med låten «High» og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul. Han har også vært den mannlige vokalisten på Skal vi danse på TV 2 og deltok i The Voice på TV 2 i 2012. Høsten 2016 vant han NRKs Stjernekamp og 2017 satt han i dommerpanelet. For tiden jobber han med ny plate, holder julekonserter sammen med Lewi Bergrud og Elvira Nicolaisen i desember og er aktuell med låten «HÅP (når hjertet hamrer)» til den norske storsatsingen av en animasjonsfilmen «TROLL – Kongens hale» som kommer 1. juledag.

DIRIGENT:

Lars Erik Gudim er oberstløytnant og ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først studerte trombone, og deretter komposisjon. Gudim er kjent for sine lekende arrangementer og komposisjoner, og har skrevet for og dirigert blant andre Kringkastningsorkesteret, Symfoniorkesterene i Trondheim, Stavanger og Kristiansand, Bergen Filharmoniske Orkester, Operaen i Kristiansund, Nederlandske Marines Musikkorps, Marinens Musikkår og Arméens Musikkår i Sverige, Danmarks Radio Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Bergen Big Band og samarbeidet med artister som Jacob Collier, Dee Dee Bridgewater, Martial Solal, Bill Champlin, Lill Lindfors og Nils Landgren.

Publisert 20. desember 2018 11:47. av Rohan Sandemo Fernando / Forsvarets musikk. Sist oppdatert 20. desember 2018 12:21.